Εσπερινός του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος


Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων βρέθηκε ο Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Προδρόμου Καρδίτσης.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου παρόντος και του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ασκητική ζωή του Τιμίου Προδρόμου αλλά και στο θάρρος του να ελέγχει τις πράξεις του Ηγεμόνα Ηρώδη και να τις καταγγέλλει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητηθεί «επί πίνακι» η Τίμια Κεφαλή του και να κερδίσει έτσι το στέφανο της αγιότητος.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού και εν συνεχεία τελέστηκε η Αρτοκλασία. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος, καθώς και η βουλευτής της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο σοβαρό αεροπορικό συμβάν με "parapente" στην ευρύτερη περιοχή της Πορτής Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Κωτσού στους νέους φοιτητές