Ευχάριστα ξεκίνησε και ο 2ος κύκλος ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ο 2ος κύκλος, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρέλλα» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», ο καθηγητής μουσικής Κος Γιάννης Παραθύρας μίλησε στα παιδιά για την ιστορία της μουσικής, τις μουσικές νότες και την προέλευσή τους, καθώς και για τη θέση τους στο πεντάγραμμο.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια και των παιδιών και με τους ήχους των μουσικών οργάνων που υπήρχαν στη βιβλιοθήκη, αλλά κι αυτών που κατασκευάσαμε με διάφορα καθημερινά υλικά (μανταλάκια, κουτιά από πατατάκια, ξύλα και πέτρες!!!) δημιουργήσαμε μουσικές συνθέσεις ή τραγουδήσαμε γνωστά παιδικά τραγούδια.

Ευχάριστη «νότα» στη δράση η παρουσία μιας ακόμη μουσικού (μητέρας παιδιών που τα συνόδευε) της Κας Βάσως Παπαδημητρίου, η οποία με μεγάλη όρεξη έπαιξε με τα παιδιά μουσικά παιχνίδια δραστηριοτήτων και παιχνίδια διεύθυνσης ορχήστρας!!! Την ευχαριστούμε θερμά, όπως και τον Κύριο Παραθύρα.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» ήταν η μέρα του πριν και του μετά. Η εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, διάβασε στα παιδιά την ιστορία της Αγγέλας Φλώρου «Κέλη, η μικρή σφήκα» και τα παιδιά προσπάθησαν μέσα από εικόνες που ζωγράφισαν ν’ απεικονίσουν το πριν και το μετά της ιστορίας μπλέκοντας όλους τους ήρωες του παραμυθιού, σ’ ένα πολύχρωμο ταξίδι!

Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα των σκληρών και των μαλακών – η μέρα των σκαντζόχοιρων

Διαβάζουμε τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» και στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας σκαντζόχοιρο.

Με την εκπαιδευτικό Δανάη Παπαποστόλου.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Ζώα της μέρας και της νύχτας

Μαθαίνουμε κυρίως για τα νυκτόβια ζώα μέσα από ένα παιχνίδι memory που παίζουμε με τα παιδιά.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες ζητά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Στο Νεοχώρι τελικά το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών