Πρωτοσέλιδο

Ευ. Αποστόλου: Χωρίς τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξη δεν γίνεται


Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα διαδρομή εξόδου από την κρίση αλλά και ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξέφρασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου από την Καρδίτσα όπου περιόδευσε τη Δευτέρα.

Ο κ. Αποστόλου το πρωί είχε επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του Νομού και συναντήσεις με φορείς, το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Παυσίλυπο με θέμα το ρόλο της κτηνοτροφίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Υπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας τα εξής: «Όλοι έχουν αποδεχτεί ότι βγαίνουμε από την κρίση. Το ζητούμενο είναι να τρέξουμε το κομμάτι της ανάπτυξης. Και αυτό θα γίνει μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χωρίς τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξη δεν γίνεται».

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά στην κτηνοτροφία, που ήταν και το θέμα της ομιλίας του, ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι στόχος είναι να αναδειχτούν οι προτεραιότητες του Υπουργείου για την κτηνοτροφία. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή σκηνή και προχωρώντας σε πιο συγκεκριμένα πράγματα στην κατεύθυνση της στήριξης των Ελλήνων κτηνοτρόφων εστίασε στα εξής:

-στο κόστος των ζωοτροφών (που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των κτηνοτρόφων) τονίζοντας πως έχει θεσμοθετηθεί η αύξηση των βοσκήσιμων γαιών (έχει γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση κατά 8 εκατ. στρεμμάτων)

-στην υποχρεωτική αναγραφή της ονομασίας προέλευσης τόσο στο γάλα και τα γαλακτομικά προϊόντα όσο και στο κρέας μέσα από μια συγκεκριμένη ρύθμιση

Μάλιστα, ο κ. Υπουργός έκανε λόγο για δύο πολύ κομβικές παρεμβάσεις που θα λύσουν πολλά προβλήματα.

Πρόσθεσε, εξάλλου, πως στα Σχέδια Βελτίωσης υπάρχουν πρόσθετα κίνητρα για τους νέους που θέλουν να γίνουν κτηνοτρόφοι και αυτό είναι ένας ακόμη τρόπος στήριξης.

Κατά τα λοιπά, υποστήριξε πως ισχύει η δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας, που παραμένει ανενεργό, παραδέχτηκε πως πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο και σε σχέση με το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας είπε πως το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η υποστελέχωσή του και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο Επισκέψεις Αποστόλου σε παραγωγικές μονάδες του Νομού