Ειδήσεις

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα. Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε τρεις νομούς, και στη συνέχεια το 2013, το 2014 και το 2015 σε 12, 29 και 31 νομούς, αντίστοιχα. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 34 νομούς όλης της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, 45 Εφορείες Αρχαιοτήτων και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με Δήμους, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία, αλλά και με πολλούς εθελοντές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί για τον φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο του τόπου του, αλλά και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά. με ελεύθερη είσοδο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετέχοντας για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης σχεδίασε για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό τις εξής διαδρομές:

 

– Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Φίλια. Πανθεσσαλικό Ιερό Ιτωνίας Αθηνάς – Περίπατος από το χωριό της Φίλιας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα τη λατρεία της Ιτωνίας Αθηνάς και την ιστορία του ομώνυμου ιερού της με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Φίλιας, ώρα 09:00 π.μ

 

– Σάββατο 28 Μαΐου 2016

17:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ.: Ποδηλατάδα 10 χλμ από την πόλη της Καρδίτσας με τελικό προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας, περίπατος και θεματικές ξεναγήσεις στις αρχαιότητες από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Καρδίτσας. Συγκέντρωση και αφετηρία των ποδηλατών στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564 –εργάσιμες ημέρες έως τις 15:00 μ.μ.,efakar@culture.gr, hhttp:\\ldepka.culture.gr )

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια δήλωση του Προέδρου της Τ. Κ. Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα για τα εγκαίνια του Σωματείου ΑμεΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης