ΗΚαρδίτσα τίμησε την Αγία Αικατερίνη


Την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης τίμησε το βράδυ της Τρίτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στο επίκεντρο ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον περίβολο του Ενοριακού Ναού της Αγίας Παρασκευής πόλεως Καρδίτσης και τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης.

Κατά το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος παρουσία του Αρχιμανδρίτου π. Κυπριανού, του ιεροκήρυκος Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Καραστέργιου, του εφημερίου του ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Ασπρούδη καθώς και άλλων κληρικών της περιοχής.

Στον διδακτικό του λόγο ο Ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Αικατερίνης, στα χαρίσματα που διέθετε αλλά και στην ισχυρή πίστη της στο Χριστό, αρετές τις οποίες θα πρέπει να μιμηθούν οι πιστοί της εποχής μας.

Λίγο πριν την απόλυση έγινε η ευλόγηση των Άρτων υπό του κ. Τιμοθέου καθώς και του Υψώματος της Αγίας.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι το ναό κατέκλυσε πλήθος πιστών οι οποίοι προσέτρεξαν ως εκεί για να προσευχηθούν στη Χάρη της Πανσόφου Αγίας Αικατερίνης Προστάτου και Πολιούχου Σινά.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Δύο συνεδριάσεις για το Δ.Σ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Το Πευκόφυτο Καρδίτσας επισκέφθηκε το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής του Κ.Υ Μουζακίου