Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζωϊκών προϊόντων


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενημερώνει τους εμπόρους ζωϊκών προϊόντων και προϊόντων ζωϊκής προέλευσης του Νομού, ότι καταρτίζει ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).

Κατόπιν τούτου, καλούνται όλοι οι έμποροι των παραπάνω προϊόντων (κρέας βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων, κρέας πουλερικών, κρέας κουνελιών και εκτρεφόμενων θηραμάτων, κρέας αγρίων θηραμάτων, προϊόντα με βάση το κρέας, μιττωτός, παρασκευάσματα κρέατος, αυγά, προϊόντα αυγών, προϊόντα υδατοκαλλιέργειας, ζώντα δίθυρα μαλάκια, αλιευτικά προϊόντα, μέλι, θερμικά επεξεργασμένο γάλα, νωπό γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και λοιπά τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης) να καταθέσουν αίτηση στην Υπηρεσία μας προκειμένου να καταχωρηθούν στο εν λόγω μητρώο.

Έμποροι που δεν είναι καταχωρημένοι στο μητρώο και δεν τους έχει χορηγηθεί αριθμός καταχώρησης δεν θα μπορούν να διακινούν προϊόντα εντός και εκτός της χώρας. Εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή όσοι προμηθεύουν προϊόντα αποκλειστικά στους τελικούς καταναλωτές (λιανοπωλητές).

Διευκρινίζουμε ότι στο μητρώο θα καταχωρηθούν και όσοι λιανοπωλητές κάνουν χονδρεμπόριο.

Η αίτηση συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

  • Αντίγραφο της δήλωσης εγγραφής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας όπου βρίσκεται η έδρα ή η διεύθυνσή του,
  • Αντίγραφο της δήλωσης έναρξης επαγγέλματος στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ) με τον αριθμό φορολογικού μητρώου,
  • Αντίγραφο του οικείου καταστατικού θεωρημένο από το αρμόδιο Δικαστήριο ή αρμόδια Αρχή εάν πρόκειται για εταιρεία ή συνεταιρισμό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, στα τηλέφωνα 24413 55236 και 24413 55242 (Αρμόδια Κτηνίατρος η κα Φλώρου).

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καρδίτσα, 27/03/2015

 

Προηγούμενο άρθρο Ποια τέλη άρδευσης ισχύουν για τη Ματαράγκα;
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιασμένη η Κριτική Επιτροπή του 31ου Π.Φ.Ε.Θ. από το επίπεδο της διοργάνωσης