Ειδήσεις

Ημερίδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας και του Ιατρικού Συλλόγου


Μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα Επιστημονική Ημερίδα διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματαράγκας, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Ιατρικού συλλόγου, για την ενημέρωση-Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών παθήσεων,την Κυριακή, στις 4/12/2016 και ώρα 11:00 πμ, στο κατάστημα του ΚΑΠΗ, με κεντρικούς ομιλητές τους Ιατρούς-μέλη του Συλλόγου τον κύριο Απόστολο Καραγιάννη, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο και την κυρία Δώρα Νακούτη – Καραγιάννη, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγοκαι προσκεκλημένους όλους τους Ματαραγκιώτες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που από νωρίς προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Η Ημερίδα άνοιξε με το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας, κο Αθανάσιο Γιαννακό, στη συνέχεια μίλησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, κος Σωτήρης Κουλοκτσής και κος Αριστοτέλης Σπάνιας αντίστοιχα για ιατρικά θέματα.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε, ο ιατρός κύριος Απόστολος Καραγιάννης, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Τονίστηκε η μεγάλη συχνότητα της πάθησης που είναι κυρίως απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής. Επιπλέον επισημάνθηκε η επικινδυνότητα της νόσου λόγω των πολλών επιπλοκών που προκαλεί και το κοινό ενημερώθηκε για τα όρια των τιμών γλυκόζης που ορίζουν το Διαβήτη καθώς και τον Προδιαβήτη. Τελειώνοντας στο κοινό δόθηκαν χρήσιμες υγιεινοδιαιτητικές συστάσεις και τονίστηκε η σημασία της άσκησης στη πρόληψη του Διαβήτη. Στη συνέχεια η ιατρός Κα Δώρα Νακούτη – Καραγιάννη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, μίλησε για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το κοινό ενημερώθηκε για τη συμπτωματολογία και τα βασικά μέτρα πρόληψης τους. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αποφυγή άσκοπης χορήγησης αντιβιοτικών και τονίστηκε η σημασία της κλινικής εκτίμησης για να καθοριστεί η αιτία της λοίμωξης. Τέλος έγινε ενημέρωση για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού τόσο για την εποχική γρίπη όσο και για τον πνευμονιόκοκκο.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας για την άμεση ανταπόκρισή του, στην πρόσκληση μας και ειδικά τους Ιατρούς κύριο Απόστολο Καραγιάννη, Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο και την κα Δώρα Νακούτη – Καραγιάννη, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, για τις χρήσιμες και λειτουργικές συμβουλές τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τα εκατό και πλέον μέλη τα οποία παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα Ημερίδα.

Με Εκτίμηση

Το ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ματαράγκας

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστίες του Περ/κού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιακή εμφάνιση με 19 μετάλλια στα Δρόσεια 2016