- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο

Κι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν σε  κάθε ευκαιρία τη δήθεν «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, μέσα στις επόμενες μέρες φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.

Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας φέρνουν για ψήφιση την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, έτσι ώστε οι πλειστηριασμοί να γίνονται ευκολότερα, καθώς και μέτρα για την εκπαίδευση όπως: το υποχρεωτικό 30ωρο παραμονής στο σχολείο, μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κτλ.

Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σημερινή Κυβέρνηση, πέρα από το τρίτο μνημόνιο, που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2015 (Ν. 4336/2015), ψήφισε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, και νέα μέτρα που φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους, όπως:

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για να μην περάσουν και τα νέα προαπαιτούμενα από τη Βουλή.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Εκτελεστική Γραμματείατου Ν.Τ. Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στους Κυβερνητικούς βουλευτές του Ν. Καρδίτσας, ζητώντας τους να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, μιας και η ψήφισή του προκαλεί το κοινό αίσθημα και θα τους φέρει απέναντι σε όλη την τοπική κοινωνία.

 

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού τμήματος Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.