Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Καρδίτσα


Πλήθος πιστών παρακολούθησαν απόψε την ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου η οποία εψάλλει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του μίλησε για την αξία την οποία δίδει η Εκκλησία μας στην Κυρία Υπεραγία Θεοτόκο η οποία πρεσβεύει στον Ιησού Χριστό υπέρ των ανθρώπων.

Παράλληλα ανέφερε ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή του ο άνθρωπος επικαλείται τη βοήθεια της Παναγίας μας η οποία την παρέχει απλόχερα.

Στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου καθώς και οι εφημέριοι του ναού π. Παναγιώτης Βασιλάκης και π. Παναγιώτης Καλλιώρας.

Πριν την έναρξη της ακολουθίας κλήρος και λαός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου, υποδέχθηκαν αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας του Κιέβου καθώς και απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού τα οποία και προσκύνησαν οι πιστοί.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Ηχηρή παρέμβαση Μάρτιν Σούλτς, Μανώλη Γλέζου και Γιώργου Γραμματικάκη για τη Γέφυρα Κοράκου
Επόμενο άρθρο Συντονιστικό Μπλόκων: Το Υπ. Γεωργίας «δεσμεύεται» οτι θα συνεχίσει την ίδια αντιαγροτική πολιτική