Η Γ΄ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων επισκέφθηκε την Σ.Μ.Υ. στα Τρίκαλα


Την Παρασκευή  5  Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές της  Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ ΣΟΦΑΔΩΝ με  συνοδούς  καθηγητές, τον  κ. Τσακνάκη Χρήστο, την κ. Οικονόμου Ιωάννα, τον κ. Σδρούλια Βασίλειο και την κ. Νάρη Μαρία, επισκεφθήκαμε  την  Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σ.Μ.Υ. στα Τρίκαλα,  για να ενημερωθούμε για τη λειτουργία της σχολής και τον τρόπο διαβίωσης των σπουδαστών της.

Η ενημέρωση που έγινε από τον υπεύθυνο αξιωματικό της σχολής  ήταν πλήρης και λεπτομερειακή.  Αναφέρθηκε(με προβολή βίντεο- εικόνων ) στον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν  αλλά και τις άλλες Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων ( ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΜΥΝ, ΣΙΡ) μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων,  στο όλο  πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής , την εξάσκηση και  διαβίωση των σπουδαστών. Επίσης μας ενημέρωσε και για την στρατιωτική εξέλιξη των σπουδαστών μετά την αποφοίτησή τους.

Μετά την πρώτη ενημέρωση που κράτησε περίπου μία ώρα, επισκεφθήκαμε τους χώρους της Σχολής , όπως τους κοιτώνες των σπουδαστών και σπουδαστριών, το στίβο μάχης, τα μελετητήρια και το εργαστήριο Μ.Ε.Κ.

Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση ευχαριστήσαμε τους υπευθύνους για την φιλοξενία , αποχωρήσαμε από τους χώρους της Σχολής και κατευθυνθήκαμε στο κέντρο  των Τρικάλων , όπου επισκεφθήκαμε τα αξιοθέατα της πόλης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους
Επόμενο άρθρο Στις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας