- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Γιορτή της Μητέρας στον Παλαμά

Μια όμορφη εκδήλωση  αφιερωμένη στη “Γιορτή της Μητέρας” πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Κυριακής 13 Μαϊου με την συνεργασία του Συλλόγου  Γυναικών Παλαμά   Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης, Πολιτιστικού Συλλόγου Κοσκινά, Μικτής Χορωδία Παλαμά και του Μορφωτικού & Χορευτικού Συλλόγου Βλοχού. Αρχικά στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε παράκληση υπέρ επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις και ακολούθησε  εκδήλωση  στην ταβέρνα ‘Τα ‘Πλατάνια’ που βρίσκεται στον περίβολο χώρο του Ναού, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Η ομιλήτρια κ. Ντόζη Ευαγγελία,  εκπαιδευτικός μίλησε  για τον ρόλο της μητέρας ως μ ε γ ά λ η ς  π α ι δ α γ ω γ ο ύ.

Μεταξύ άλλων είπε πως “η παρουσία της μέσα στο σπίτι ασκεί απεριόριστη και διαρκή επίδραση. Αυτή εμπνέει, κατευθύνει και διαπλάθει ( συνειδητά και ασυνείδητα) το χαρακτήρα του παιδιού . Επίσης είναι η σ τ υ λ ο β ά τ η ς του σπιτιού, προσπαθεί να έχει ψυχική επαφή με τα παιδιά της, να είναι φίλη και σύμβουλος . Είναι αυτή που σπέρνει αξίες και ιδανικά χωρίς να φοράει παρωπίδες και έχει ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικής”. Λουλούδια, τιμές, ευχές, παραδοσιακά τραγούδια από τις κυρίες του Μορφωτικού συλλόγου Μεταμόρφωσης αφιερωμένα στην ΜΑΝΑ, απαγγελίες ποιημάτων από εκπροσώπους των συλλόγων Βλοχού και Κοσκινά στόλισαν την εκδήλωση. Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά μοίρασε μπαλόνια που το καθένα περιείχε μια ευχή για την ΜΑΝΑ, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη χαρά στα μικρά παιδιά.

Ο πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.ΠΑ.Π κ. Βάιος Μπακαβέλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση έστειλε μήνυμα αγάπης και σεβασμού προς τις μητέρες όλου του κόσμου. στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου από την γύρω περιοχή. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διασκέδαση μέχρι το απόγευμα.