Ειδήσεις

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης στην πόλη της Καρδίτσας


Παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Σπηλιώτισσας στην πόλη της Καρδίτσας. Την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας, υποδέχθηκε στην διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Μπλατσούκα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος.

Στην συνέχεια ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, παρουσία πλήθους προσκυνητών που έσπευσαν με πολύ συγκίνηση ευλάβεια και χαρά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας.

Στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο εντός του Μητροπολιτικού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση  των πιστών και τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Τιμοθέου. Η σεβασμία Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός κάθε ημέρα από 7:00 π.μ – 10:00 μ.μ. όπου και θα τελούνται κάθε ημέρα Ιερές Ακολουθίες. Για πληροφορίες τηλ Ιερού Ναού: 24410-21500

H Xάρη της Παναγίας της Σπηλιώτισσας ξεπερνά τα σύνορα της Θεσσαλίας. Φτάνει σε όλες τις άκρες στην Πατρίδα μας και πέρα ακόμη. Με ιδιαίτερη εύνοια η Μεγαλόχαρη διάλεξε για κατοικία Της τα χώματα της Αργιθέας και από εκεί πάνω σκορπά πλούσια την θαυματουργία της. Η Σπηλιώτισσα, σκαρφαλωμένη για χίλια χρόνια περίπου στο καταφύγιο Της αυτό, στο βράχο της Σπηλιάς, είναι η ανίκητη ελπίδα για πολλούς ανθρώπους, που καταδυναστεύονται από κάθε αρρώστια και ανάγκη. Δεν μπορούν να μετρηθούν τα θαύματα Της, που έχει κάνει μέχρι σήμερα και κάνει κάθε χρόνο ως τις μέρες μας. Έτσι το καλοκαίρι και ιδίως το Δεκαπενταυγουστο πλημμυρίζει η Σπηλιά και η γύρω περιοχή από χιλιάδες προσκυνητές. Όλοι αυτοί τρέχουν στην Παναγία της Σπηλιάς, για να ζητήσουν τη Χάρη της ή για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα. Ο προσκυνητής θα νιώσει στην ψυχή του την παρουσία Της και την αόρατη ευλογία Της. Θα ζήσει μέσα του ένα ιδιαίτερο προσωπικό θαύμα κάθε φορά που γονατίζει και προσκυνάει την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Σπηλιώτισσας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία της Παυσιλυπούπολης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα προβολών στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας