Η Καρδίτσα αντιστέκεται οικολογικά


 

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και το πρωί της Κυριακής την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που λειτούργησε, στο άλσος του Παυσιλύπου, στα πλαίσια της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργάνωσε, το τετραήμερο από 18 έως 21/9, η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής).

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι, αλλά και ξένοι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τα βιολογικά προϊόντα, να ενημερωθούν υπεύθυνα και σωστά για την αξία τους έναντι των συμβατικών και να ανταλλάξουν απόψεις με τους βιοκαλλιεργητές. Στη φετινή Γιορτή συμμετείχαν 44 συνολικά περίπτερα με εκθέτες από διάφορα σημεία της χώρας.

Με επιτυχία συνεχίστηκαν, εξάλλου, και οι παράλληλες εκδηλώσεις. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε το δραματοποιημένο παραμύθι για την ανακύκλωση με τίτλο «Ο κ. Μπλε» από την Μυρτώ Φούκα, Καθηγήτρια Μουσικής στη Β ΄ θμια Εκπ/ση Καρδίτσας, ενώ συνεχίστηκε και το τριήμερο κηποτεχνίας με θέμα «Πώς οργανώνουμε και πως φροντίζουμε έναν κήπο. Δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων» που παρουσίασε ομάδα γεωπόνων. Το απόγευμα της Κυριακής παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «ΟΔΟΣ ΠΑΓΩΝΙΩΝ 2014» από το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας «τέχνης παίδευσις», προβλήθηκε η ταινία «Τρώμε ψέματα ! – Κουτί της Πανδώρας» (από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας) και ολοκληρώθηκε και το τριήμερο κηποτεχνίας. Κατά την διάρκεια του τετραημέρου λειτούργησε και «ΣΚΑΚΙ για παιδιά και μεγάλους» από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και τον Σκακιστικό Όμιλο Παλαμά.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (η διοργάνωση εντάσσεται στο νέο θεσμό του ΥΠΑΑΤ «Θεσμοφόρια 2014»), Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, EuropeDirect Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας, Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων

ΧΟΡΗΓΟΙ

Δήμος Καρδίτσας

ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. Καρδίτσας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ (Αλουμινοκατασκευές – σιδηροκατασκευές), Καλλίθηρο / Τηλ. : 6972707142

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

EMELLAS – «Η τεχνολογία των ενεργών μικροοργανισμών», Αθήνα / Τηλ. : 210-9765464

ΣΙΔΕΡΑ – ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ Αθανάσιος Τσιαμαντάς και Σία Ο.Ε, Καρδίτσα / Τηλ. : 24410-26012

Συνεταιριστική Ελαιοχρωματιστών – Σκούρας Βασίλης, Καρδίτσα / Τηλ. : 24410-26372

 

 

Προηγούμενο άρθρο Και οι καθηγητές της Καρδίτσας στην απεργία της 23ης Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο «Όχι στα μεταλλαγμένα, Ναι στη βιώσιμη γεωργία»