Πρωτοσέλιδο

Η Καρδίτσα κατέκτησε το Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα


Το πιο … γλυκό Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου η Καρδίτσα που βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος αλλά και παγκόσμια παρασκευάζοντας μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100,20 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατείχε η γειτονική Ιταλία.

rekor-2

rekor-3

rekor-5

Το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας, που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος που συμμετείχε με 350 συνολικά ζαχαροπλάστες και 100 μαθητών από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και στεγαζόμενο χώρο ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι κριτές του Ρεκόρ Γκίνες με επικεφαλής τον Jack Brockbank, που ήρθαν από το Λονδίνο, ξεκίνησαν τις μετρήσεις τους.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έγινε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η Καρδίτσα κατέκτησε το Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, γεγονός το οποίο καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες.

Η Νουγκατίνα που παρασκευάστηκε ζύγιζε δύο τόνους οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε 10.000 μερίδες οι οποίες μοιράστηκαν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής σε ειδικά χάρτινα σκεύη.

Παρόντες στο όλο εγχείρημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια πανηγυρική εκδήλωση, ήταν άπαντες οι συνδιοργανωτές, όλοι οι υποστηρικτές όπως εξάλλου και οι χορηγοί των οποίων η στήριξη υπήρξε πολύτιμη.

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπουτίνας και Μάττας, , ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κατερίνα Θωμά, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Μπακαλάκου και κ. Καπράνας, Ψημμένος, και Αραμπατζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, η πολιτευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Όλοι τους έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών για την πολύπλευρα σημαντική αυτή προσπάθεια αφού όχι μόνο έφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Καρδίτσα αλλά συνέβαλε και στην προβολή των τοπικών προϊόντων.

Σε όλους τους παραπάνω η Οργανωτική Επιτροπή απένειμε και από ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για το σκοπό αυτό έφθασε κόσμος στην Καρδίτσα από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.

Όπως επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως πολλοί  ήταν και οι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί που έκαναν συνδέσεις από την Καρδίτσα, την καρδιά της Ελλάδας, για να προβάλουν όλη αυτή την αξιόλογη προσπάθεια η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Μια προσπάθεια για την οποία ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας εργάστηκε εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο και τελικά τα κατάφερε και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη συγκυρία αφού φέτος ο Σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.

Το εγχείρημα λοιπόν πέτυχε και πλέον όλοι θα μιλούν για τη Νουγκατίνα σοκολάτα της Καρδίτσας, για το παραδοσιακό αυτό γλυκό της που εδώ και πέρα θα είναι και πιστοποιημένο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές.

Κλείνοντας, η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα και συγκεκριμένα:

-Την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για τη συνδιοργάνωση

-Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος

-Το Επιμελητήριο Καρδίτσας

-Τον Δήμο Καρδίτσας

Τους χορηγούς

-Τους μαθητές του 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας για τη συμμετοχή τους σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας

Όπως επίσης:

-Τις Αστυνομικές Δ/νσεις Καρδίτσας και Λάρισας και το Α.Τ. Τεμπών

-Την Τροχαία Καρδίτσας

-Το Πυροσβεστικό Σώμα Καρδίτσας

-Το Νοσοκομείο Καρδίτσας

-Το ΕΚΑΒ

-Τη Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας και την Ομάδα ΔΙΑΣ

-Το προσωπικό του Τμήματος Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καρδίτσας

-Την Υπηρεσία Καθαριότητας και τους εργάτες του Δήμου Καρδίτσας

-Τη συνεργάτιδα Πολιτισμού-Τουρισμού της Π.Ε.  Καρδίτσας κ. Μαρία Τσουρή -Καραμπινά για τον συντονισμό και την επιμέλεια της όλης διοργάνωσης

-Τη Σταρ Ελληνική Ομορφιά Κωνσταντίνα Σοφιανού για την  παρουσίαση της εκδήλωσης

-Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

-Τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας

-Τη διακοσμήτρια-σχεδιάστρια Σωτηρία Φιρφιρή για την επιμέλεια της χωροθέτησης του χώρου της εκδήλωσης

-Την ΕΡΤ ως χορηγό επικοινωνίας

-Όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα τοπικά για όλη την προβολή και τη στήριξη της εκδήλωσης

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Σκοτεινές διαδρομές στη δήθεν Διακρατική Συμφωνία του Υπουργείου Άμυνας με την Σαουδική Αραβία
Επόμενο άρθρο Περί ενότητας, κοινής δράσης και λοιπών προεκλογικών