Η Καρδίτσα τίμησε την Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνη


Την πανίερη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης τίμησε  η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο που υπάρχει στον περίβολο του Ενοριακού Ναού της Αγίας Παρασκευής πόλεως Καρδίτσης και τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Αικατερίνης.

Κατά το Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος παρουσία αρκετών κληρικών της περιοχής.

Στον διδακτικό του λόγο ο Ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στις αρετές τις οποίες διέθετε η Αγία Αικατερίνη, καθώς και τη βαθιά πίστη της στο Χριστό, η οποία στάθηκε αφορμή να αποκεφαλισθεί και να λάβει έτσι το φωτοστέφανο της αγιότητος.

Ακολούθως έγινε η ευλόγηση των Άρτων υπό του κ. Τιμοθέου καθώς και του Υψώματος της Αγίας και λίγο πριν την απόλυση ο ποιμενάρχης της Θεσσαλιώτιδος προέβη στην Χειροθεσία δυο ευσεβών νέων της ενορίας: του Δημητρίου Μαναράκη εις Αναγνώστη και του Ηλία Πλιάτσικα εις Διακονητή του Ιερού Βήματος.

Σημειωτέον ότι ο ιερός ναός είχε κατακλυσθεί από πλήθος πιστών οι οποίοι προσέτρεξαν ως εκεί για να προσευχηθούν στη Χάρη της Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αγίας Αικατερίνης.

 

Από τη ΡΟΜΦΑΙΑ

Προηγούμενο άρθρο 25 εκατ. ευρώ για τα σχολεία - Πώς κατανέμονται τα ποσά στο Νομό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Καρδίτσα κλικ στη μνήμη