Πρωτοσέλιδο

Η Καρδίτσα τιμάει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Καρδίτσας.

epeteios-1

epeteios-3

epeteios-4

epeteios-5

Αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και οδηγών, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί στο άγαλμα «Καραϊσκάκη» για να προσκυνήσουν και να καταθέσουν στεφάνια.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Δ/ντρια Αθμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδη και ο Δ/ντής Βθμιας κ. Μιχάλης Παπανούσκας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, με επίσημη δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου

Ώρα 07:30 π.μ.

Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:00 π.μ.

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10:45 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:00 π.μ.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μητσαρά Σωτηρία, Διευθύντρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:20 π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Δ/ντή, το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας, τον εκπρόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, επίσης από εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιπών φορέων.

Ώρα 12:00 π.μ.

Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης, Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων δημοτικών σχολίων.

Ώρα 18:30 μ.μ.

Υποστολή σημαίας.

Προηγούμενο άρθρο Οι θέσεις της ΕΘΕΜ για τα σχέδια διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση ProWein 2017 στο Ντίσελντορφ