Ειδήσεις

Η καρδιά της παράδοσης και του πολιτισμού χτυπά στην Καρδίτσα


Ήθη και έθιμα του Νομού Καρδίτσας αναβίωσαν στη σκηνή των Καραϊσκακείων το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουνίου, ενώ το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία έδωσε το δικό του ΄΄χρώμα΄΄ παρουσιάζοντας μια καταπληκτική παράσταση.

Πιο αναλυτικά, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Λαογραφικό-Χορευτικό Όμιλο «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» με την Ομάδα Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού Καρποχωρίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Θεοδώρου και τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλογριανών καθώς επίσης και τον Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Ξυνονερίου με τον Σύλλογο Πορτίτσης «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ».

Φέτος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της διοργάνωσης, που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας συνεργάζονται μεταξύ τους παρουσιάζοντας έθιμα και δρώμενα της περιοχής ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική μας ΄΄ταυτότητα’’.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και σε αυτό συμβάλλουν σημαντικά και οι μουσικοί οι οποίοι συμμετέχουν κάθε βράδυ αφιλοκερδώς και συγκεκριμένα: ο Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), ο Γιάννης Σερίφης (κρουστά), η Λύδια Καραμέτου (βιολί-τραγούδι), ο Δημήτρης Σκότης (λαούτο/φωνή), ο Μάριος Σαρημιχαηλίδης (λαούτο/φωνή), ο Βασίλης Νταράλας (τραγούδι), ο Βασίλης Σιλιόγκας (κλαρίνο), ο Κώστας Κατσόγιαννος (λαούτο), ο Τάσος Κοτσόλης (βιολί) και ο Άρης Ντίνας (τραγούδι).

Το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού εισέπραξε το βράδυ της Κυριακής και το Φολκλορικό χορευτικό σύνολο «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία που παρουσίασε χορούς και τραγούδια της χώρας του.

Κουλτούρες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις σμίγουν καθημερινά στη σκηνή των Καραϊσκακείων αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Αυτό το σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα Καραϊσκάκεια θέτοντας την Καρδίτσα, όλο αυτό το γιορτινό επταήμερο που διαρκούν, στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη.

Η 50η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο στηρίζει για δεύτερη φορά τη διοργάνωση και μάλιστα τόσο οικονομικά όσο και με το να παρέχει την αιγίδα του.

Οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 27 Ιουνίου. Για όποιον επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης μέσα από τα sites του Δήμου: www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων: www.enpolis.gr

Παρουσιάζει η Αθηνά Σιδέρη.

 

 

Το πρόγραμμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

>Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος»

> Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος» και Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας

> Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιάς, Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυραχάδων

> Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Κίνα, Ρωσία, Κολομβία, Σερβία)

> Τελετή Λήξης

> Βραδιά Φιλίας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκκληση του Συνδέσμου Ύδρευσης για σωστή διαχείριση του νερού
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες του Αντιδημάρχου κ. Κ. Ξυλομένου προς τον ΑΟ Αντισφαίρισης Ο Φαέθων