Ειδήσεις

Η καταστολή δεν σταματά το λαϊκό κίνημα


Είμαστε παρόντες και συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα όλων των κατά τόπους κινημάτων κατά των πλειστηριασμών! Μαζικός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην πολιτική αρπαγής της λαϊκής στέγης – περιουσίας θα είναι και η δική μας απάντηση!

Στο Άργος, την Τετάρτη 20/9, διαδραματίστηκαν νέες σκηνές από το έργο καταστολής ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Οι πρώτες παίχτηκαν στη Θεσσαλονίκη με αστυνομικές έρευνες στα σπίτια και την άσκηση διώξεων κατά αγωνιστών. H συλλογικότητα Αργολίδα “stop πλειστηριασμοί” και πολίτες είχαν παρουσία στο Ειρηνοδικείο για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς.
Η μοναδική παριστάμενη συμβολαιογράφος και χωρίς να υπάρχει κάποια επαφή με τους διαδηλωτές και αφού είχε περάσει η ώρα της διαδικασίας πλειστηριασμών, υπέδειξε και απαίτησε τη σύλληψη ενός από αυτούς –δημοσιογράφου, με την αιτιολογία ότι έβγαζε φωτογραφίες στον εξωτερικό χώρο! Η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης συνέλαβε και οδήγησε στο τμήμα τον αγωνιστή. Οι συγκεντρωμένοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο αστυνομικό τμήμα και η αστυνομία προχώρησε σε 18 ακόμα συλλήψεις κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με την κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού»!

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι δεσμεύσεις απέναντι στους “θεσμούς” των δανειστών να τηρηθούν με ευλάβεια. Οι τράπεζες πρέπει να σώζονται διαρκώς και οι πλειστηριασμοί είναι ένα από τα βασικά εργαλεία. Παράπλευρη εξυπηρέτηση σε τμήματα του κεφαλαίου, το άνοιγμα της πόρτας στην επέλαση των funds–κορακιών για μαζική απόκτηση κατοικιών, μαγαζιών, γης.

Το λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής στέγης – περιουσίας που επιμένει, εξαπλώνεται και αναπτύσσεται είναι εμπόδιο στους σχεδιασμούς και πρέπει να κτυπηθεί. Το παραγγέλνουν οι τράπεζες και κάθε είδους μεγαλοσυμφέροντα μέσα από δημοσιεύματα και κανάλια. Το υποδεικνύουν μεγαλοσυμβολαιογράφοι που εξειδικεύονται στην “αγορά ακινήτων”, με τον πιο προβεβλημένο από αυτούς να είναι υπόδικος για παραδικαστικό κύκλωμα με ακίνητα. Το αναγγέλλει η κυβέρνηση με προσεγμένες δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Το εφαρμόζουν αστυνομία και δικαστικές αρχές.

Η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας πάει χέρι-χέρι με την καταστολή γιατί ο τρόπος να επιβληθεί είναι η βία της εξουσίας. Μαζί κυβέρνηση, αστυνομία και εισαγγελείς προωθούν τα συμφέροντα των τραπεζών. Κάθε δίωξη, κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής στέγης–περιουσίας μας αφορά όλους. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο μαζικά και μαχητικά.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης εναντίον των αγωνιστών στο Άργος όπως και στη Θεσσαλονίκη

 

ΤΗΣ KIΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής δικύκλου μοτοποδηλάτου
Επόμενο άρθρο Βραδιά του Ερευνητή 2017 - Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας