Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τη φορολογία των αγροτών και τις ζημιές στις καλλιέργειες


Ο περιφερειάρχης στη διαδικασία ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου επιλέγει να ενημερώσει το σώμα μόνο για ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία εντυπώσεων ή συμβάλουν στην καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων. Ποτέ δεν έφερε θέματα που αφορούν τα λαϊκά προβλήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δια του επικεφαλής της Βαγγέλη Μπούτα στο περιφερειακό συμβούλιο της 30/9, ανέδειξε ζητήματα σχετικά με την φορολογία του τσίπουρου, τη φορολόγηση των μικρομεσαίων αγροτών και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις.

Στην παρέμβαση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης ο περιφερειάρχης και άλλες παρατάξεις οι οποίες συμφωνούν και στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ, αντί ουσιαστικής συζήτησης πρότειναν τη συγκρότηση επιτροπής που ουσιαστικά θα συγκαλύψει και δεν θα αναδείξει τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα (πολιτικές της ΕΕ ,συμφωνία με τα μνημόνια που επιβάλουν βαριά φορολογία και εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων ,που στήριξαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ). Είναι φανερό πως αυτή η πολιτική που κινείται και η δραστηριότητα της Περιφέρειας ,όπως και η συνολικότερη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, εδώ και αρκετά χρόνια δήλωνε-και επιβεβαιώθηκε-πως σε τέτοιες επιτροπές συγκάλυψης δεν συμμετέχει.

Θεωρεί πως το Περιφερειακό Συμβούλιο με όρους κινήματος πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και όχι με ατέλειωτους διαλόγους και συζητήσεις σκοπιμότητας με τα υπουργεία. Να συμβάλλει με τις δυνατότητες που διαθέτει στην ανάπτυξη κινήματος, που σε πρώτη φάση θα εμποδίζει την εφαρμογή των αντιλαϊκών των μέτρων που με γρήγορους ρυθμούς προωθούνται. Ταυτόχρονα, με την οργάνωση αγωνιστικών παρεμβάσεων, να συμβάλει στην ανατροπή αυτών των πολιτικών που αποβαίνουν σε βάρος των αμπελοκαλλιεργητών, των μικρομεσαίων αγροτών και γενικότερα του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Θεσσαλίας και στην προκειμένη περίπτωση τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στους αγώνες που έτσι κι αλλιώς είναι μπροστά μας

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ

ΑΣΤΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου με τον Δήμαρχο
Επόμενο άρθρο Την Τρίτη θα χτυπήσουν οι σειρήνες