Πρωτοσέλιδο

Η νουγκατίνα φέρνει την Καρδίτσα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος


Για ένα πολύπλευρα σημαντικό γεγονός που θα κάνει την Καρδίτσα γνωστή όχι μόνο σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και παγκόσμια έκαναν λόγο, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, οι διοργανωτές της εκδήλωσης για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 29/11 και ώρα 12.00μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας και γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στόχος είναι να παρασκευαστεί μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατέχει η γειτονική Ιταλία. Η Νουγκατίνα θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως επίσης και σε ιδρύματα της περιοχής.

Στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννης Κουφόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Μητσιόπουλος.

 

Ο κ. Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά είναι πολύ δύσκολο. «Αυτή η προσπάθεια έχει πολλαπλά οφέλη για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία. Θα κάνει την Καρδίτσα γνωστή παντού ενώ παράλληλα βγάζε μπροστά τα τοπικά προϊόντα. Βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, γι ΄ αυτό και θέλω να εξάρω τους ζαχαροπλάστες του Νομού για την ιδέα τους και να τους ένα μεγάλο μπράβο. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους 350 ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν. Η καρδιά του γλυκού, η καρδιά της νουγκατίνας χτυπάει στην Καρδίτσα και χτυπάει με ελληνική ψυχή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Τσιάκος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε πως «Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της ζαχαροπλαστικής. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών που αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα και την προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να έχουμε μια άψογη διοργάνωση που επιπλέον δείχνει και την εξωστρέφεια. Τα γλυκά της Καρδίτσας είναι εξαιρετικά».

 

Ο κ. Κουφόπουλος

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννης Κουφόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο για τη μεγάλη στήριξή τους ώστε να μπορέσουμε να συνδιοργανώσουμε και να υλοποιήσουμε την παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας σοκολάτας του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 12.00μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με σκοπό την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες παρουσία κριτή από το Λονδίνο.

Η νουγκατίνα θα παρασκευαστεί με τα πιο αγνά υλικά και θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο σε ειδικά χάρτινα σκεύη σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο ΕΦΕΤ. Όλη η διαδικασία του γλυκού θα είναι στεγαζόμενη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις των κανόνων του Βιβλίου Γκίνες.

Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο μαζί με τους συναδέλφους ζαχαροπλάστες του Νομού και ανθρώπους της Περιφέρειας ώστε να γίνει πραγματικότητα η κατάκτηση του Ρεκόρ και με ένα στόχο ακόμα. Την προβολή του παραδοσιακού γλυκού του τόπου μας. Αυτό το διήμερο θα παραβρεθούν ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα ενώ θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα της Τετάρτης και 100 μαθητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ώστε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παρασκευής της μεγαλύτερης νουγκατίνας σοκολάτας στον κόσμο και στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε την πιο νόστιμη παραδοσιακή Νουγκατίνα σοκολάτα των Ζαχαροπλαστών του Νομού».

 

Ο κ. Μητσιόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών κ. Θωμάς Μητσιόπουλος τόνισε τα ακόλουθα:

«Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου μας αποφασίσαμε την παρασκευή της μεγαλύτερης νουγκατίνας Σοκολάτα στον κόσμο 100 μέτρων που αντιστοιχούν σε 10.000 μερίδες για το ρεκόρ Γκίνες.

Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη στήριξη των χορηγών και των φορέων τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη.

Ευχαριστούμε:

-Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος

-Το Επιμελητήριο Καρδίτσας

-Τον Δήμο Καρδίτσας

Τους χορηγούς

Όπως επίσης:

-Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

-Τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας

-Την ΕΡΤ ως χορηγό επικοινωνίας

-Όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα τοπικά ΜΜΕ για όλη την προβολή και τη στήριξη.

Μετά από αυτή τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές».

 

Πόλος έλξης η Καρδίτσα

Ήδη, εξάλλου, έχουν δρομολογηθεί πολλά λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.

Η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με μία πολύπλευρα σημαντική διοργάνωση, γι ΄ αυτό και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή μας για να ζήσει από κοντά την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και να γευτεί την υπέροχη Νουγκατίνα.

Στις 29 Νοεμβρίου δίνουμε όλοι ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθρο Εισήγηση του Κων/νου Ξυλομένου για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018
Επόμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ιακώβου και του Οσίου Πορφύριου