«Η Ν.Δ. μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα και την προοπτική για την Ελλάδα»


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και στην οποία παρευρέθη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής, τ. Υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα και την προοπτική για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ομιλία του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Με την σημερινή εκδήλωση τιμούμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, 40 χρόνια προσφοράς και ευθύνης προς την πατρίδα μας. Καταρχάς, θα ήθελα να καλωσορίσω τον κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας.

Η παράταξή μας ιδρύθηκε μέσα σε δύσκολους καιρούς για τον τόπο μας. Η ιδρυτική της διακήρυξη καθώς και η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου δημοκρατικού και ευρωπαϊκού κράτους, παραμένουν  σήμερα πιο σύγχρονα από ποτέ. Η Νέα Δημοκρατία  υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον. Το ίδιο έπραξε σε όλη την ιστορική της πορεία, το ίδιο πράττει και τώρα.

Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.  Αρκετοί προεξοφλούσαν την οικονομική της κατάρρευση και την εκδίωξή της από το Ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η Νέα Δημοκρατία όμως, με συντονισμένο έργο, συναίσθηση ευθύνης και πνεύμα ενότητας, μπόρεσε να σταματήσει την πορεία προς τα χειρότερα.  Η χώρα μας σταθεροποιήθηκε εσωτερικά, διασφάλισε την παραμονή της στο Ευρώ και αποκατέστησε την εικόνα της στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία έθεσε τα θεμέλια για τη Νέα Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο στην ανάπτυξη. Βάζοντας ως προτεραιότητα την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια, η παράταξή μας  δημιούργησε τις βάσεις για μια Ελλάδα ισχυρή και αξιοπρεπή.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από μία νέα αρχή, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει για τον τόπο μας. Δημιουργώντας σταθερές βάσεις για την ανάπτυξη, έρχεται η ώρα της αισιοδοξίας για όλους τους πολίτες της χώρας μας που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται. Με προγραμματισμό και κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, βασική προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε την μικρομεσαία τάξη της χώρας μας και τους αγρότες μας, λαμβάνοντας μέτρα που στοχεύουν στη μείωση των φορολογικών τους βαρών και στη διευκόλυνση πληρωμής των υποχρεώσεών τους καθώς και ταυτόχρονα στη συστηματική μείωση του κόστους. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να κάνουμε πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη, να πλήξουμε την μάστιγα της ανεργίας αλλά και να δώσουμε την ώθηση στην μεσαία τάξη της χώρας μας να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί.

Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα και το καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την τόπο μας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μας και να επιστρέψουμε σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Όλες οι θυσίες που έχουμε κάνει δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Πρέπει να κλείσουμε τον δρόμο σε τυχοδιωκτικές και ανεύθυνες πολιτικές που θέλουν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε πρόωρες εκλογές και να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας για την πατρίδα μας. Είναι η εγγύηση για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Σήμερα με πνεύμα εθνικής ενότητας και συνεννόησης, η Νέα Δημοκρατία, έχοντας συναίσθηση του ιστορικού της ρόλου και της ευθύνης της, είναι η δύναμη που οδηγεί την Ελλάδα μπροστά, στον δρόμο για την οριστική έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Απόστολος Κολοκύθας στο πλευρό του Απόστολου Γκλέτσου
Επόμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος : «Διεκδικούμε κάθε διαθέσιμο πόρο για την εργασία»