Ειδήσεις

Η πραγματική χαρά των Χριστουγέννων είναι ο ίδιος ο Χριστός


Αυτό διετράνωσαν σε όλο το Εκκλησίασμα τα παιδιά του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.

baso-2

baso-3

Όλα τα παιδιά παρακολούθησαν από νωρίς το πρωί με πολύ προσοχή και ευλάβεια την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στο ποτήριο της ζωής, γιατί ξέρουν πως η πραγματική χαρά των Χριστουγέννων είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Αφού κοινώνησαν όλα τα παιδιά του κατηχητικού μαζί με την κατηχήτρια τους,  λαμβάνοντας μέσα τους τον Χριστό, την πραγματική χαρά, το αληθινό φως, τον ήλιο της δικαιοσύνης και έτσι Θεοφόρα Χριστοφόρα και Φωτοφόρα μοίρασαν σε όλο το εκκλησίασμα την χαρά τους και το φως τους. Τραγούδησαν ύμνους Χριστουγέννων, παραδοσιακά κάλαντα  της Πατρίδας μας  και μοίρασαν σε όλο το Εκκλησίασμα γλυκίσματα που πρόσφερε μια από τις παραγωγικότερες επιχειρήσεις του Νομού μας, το εργαστήριο λουκουμιών του κ. Λαγού Γεωργίου που βρίσκεται Μ. Αλεξάνδρου 38 στην Καρδίτσα.

Και τέλος μετέβησαν στην αίθουσα του κατηχητικού τους και απόλαυσαν σοκολατένια μελομακάρονα αλλά και πήραν υπέροχα δώρα από τον καλό τους προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Θεοδωρόπουλο που με πολύ στοργή και αγάπη είναι πάντα δίπλα στα παιδιά του κατηχητικού αλλά και σε όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά απόλαυσαν μια διαφορετική γιορτή αλλά και προσέφεραν στους ενορίτες μέσα σε μια ζεστή Εκκλησιαστική, οικογενειακή ατμόσφαιρα, μια διαφορετική προσέγγιση της γιορτής των Χριστουγέννων.

Γιατί συμμετοχή στην γέννηση του Χριστού είναι να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας, στην φάτνη της καρδιάς μας. Να γεννηθεί ο Χριστός και να διώξουμε από μέσα μας τα άλογα ζώα των παθών και να γεμίσουμε με τις αρετές των ποιμένων, προσφέροντας στο Χριστό τα δώρα των μάγων που είναι η καλή προαίρεση, η μετάνοια και η αγάπη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πόλος έλξης το Σαββατοκύριακο η Παυσιλυπούπολη
Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ: Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη