Η πρώτη συνέντευξη του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος


ην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του ως Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος στον Διευθυντή του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr Αιμίλιο Πολυγένη.

“Η χάρις του Θεού μου έδωσε αυτή την ευλογία να έρθω ως Επίσκοπος και να διακονήσω τον πιστό και ευλογημένο λαό της Καρδίτσας.”, τόνισε ο κ. Τιμόθεος σχολιάζοντας τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στη συγκεκριμένη Μητρόπολη.

“Δοξάζω τον Θεό για αυτό που μου χάρισε, ευγνωμονώ και τους ανθρώπους που με στήριξαν και ευχαριστώ όλους τους κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι με αγκάλιασαν και με αγκαλιάζουν στα πρώτα μου βήματα”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρώτη εγκύκλιο που απέστειλε στους κληρικούς της Μητροπόλεως, μίλησε για τη διαφάνεια που απαιτεί στα οικονομικά των ναών καθώς και για την στάση που πρέπει να έχουν οι ιερείς του στα μυστήρια της Εκκλησίας.

Ο κ. Τιμόθεος στη συνέντευξή του μίλησε και για την συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη με τον Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο, τον “πνευματικό πατέρα της Ιεράς Μητροπόλεως”, όπως τον αποκαλεί, “ο οποίος απολαμβάνει την τιμή και αγάπη κλήρου και λαού”.

Τέλος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια και τί οραματίζεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια στη Μητρόπολή του.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η τοποθέτηση στηθαίων και σήμανσης στο οδικό δίκτυο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με βροχή ξύπνησε η Καρδίτσα – Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες