Ειδήσεις

Η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας


Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε το  Σύνολο Ελληνικής λόγιας μουσικής  με υπεύθυνη την κ.Χριστίνα Γιαννέλου και τραγούδια όπως το «Rhapsody» , «Valse pour piano» και «Κρητικός χορό», ενώ ακολούθησε το Σύνολο Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Ιωάννη Μαυρομάτη και συνεργάτες τους Άγγελο Παλαπέλα, Κική Κακαγιάννη, Αλέξανδρο Κωνσταντίνου και Χρήστο Γελαδάρη. Τα «κάλαντα του Πόντου»,  «Αγαπώ την τζι αγαπάμε» απογείωσαν τους ακροατές στους ουρανούς του Πόντου και της Κύπρου, για να τους προσγειώσουν  στη συνέχεια σε βουνά και λόγγους της παραδοσιακής Ελλάδας με το «Γαροφαλάκι» της Μυτιλίνης, την «Κανελόριζα» και το «Λεμονάκι μυρωδάτο». Ακολούθησαν «παραδοσιακά κάλαντα Ικαρίας, Χίου και Θράκης» που δε θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν από το ρεπερτόριο του συνόλου Ελληνικής μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Παππά ενώ το «Δεν είμαι εγώ» σε μουσική του Κ. Χατζή και το «Χειροκρότημα» σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη σιγοτραγουδήθηκαν από το ακροατήριο, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των αισθήσεων.

Το πρόγραμμα κινήθηκε ομαλά και αβίαστα από τα παραδοσιακά σε πιο έντεχνα μονοπάτια με τη  Χορωδία ομοίων φωνών και υπεύθυνο τον κ. Μιχάλη Ζαχαρτζή, ενώ στο πιάνο συνόδευσε  η κ. Μαρίζα Αργυρίου με τραγούδια «Ferry me across the water», «Mister Santa» και «Veni Jesu amor mi». Και για τους μυημένους στη τζαζ κι όχι μόνο το Σύνολο τζαζ με υπεύθυνο τον κ. Νότη Λάππα τραγούδησε  το «Ρούντολφ» και «All i want for Christmas is my two front teeth». Ιδιαίτερα εντυπωσιακή υπήρξε η συνύπαρξη στη σκηνή, του Σύνoλου Τζαζ και Χορωδίας Ομοίων Φωνών, ενώ τον επίλογο της ξεχωριστής εκδήλωσης έκανε το  Σύνολο Θεάτρου με υπεύθυνες τις κ. Φρόσω Βάγγου και Δήμητρα Μάνθου, που διασκεύασαν και  ζωντάνεψαν επί σκηνής το θεατρικό δρώμενο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους». Τέλος το Σύνολο Εικαστικών με υπεύθυνη την κ. Κωνσταντίνα Ντζιαβού, επιμελήθηκε την όλη ατμόσφαιρα μετατρέποντας το χώρο σε ένα μοναδικό, φαντασιακό, αστρικό γαλαξία.

Πρωταγωνιστές όλων των Συνόλων, φυσικά, ήταν οι ζωντανές μαθητικές φιγούρες του Μουσικού Σχολείου, ανάλογα ντυμένες που μοίρασαν απλόχερα τα μουσικά τους χριστουγεννιάτικα αρώματα,  ξεσήκωσαν αισθήσεις και  προκάλεσαν εκρήξεις στην ψυχή και το μυαλό των προσκεκλημένων.  Μαέστροι, μουσικοί μαζί με τους μαθητές τους χάρισαν στο κοινό στιγμές καλλιτεχνικής ευτυχίας, αγάπης και μαγείας των άγιων ημερών. Καμιά φορά τα λόγια είναι ισχνά μπροστά στην δύναμη των συναισθημάτων. Η αρμονία συνύπαρξης  χεριών – φωνής – μουσικής δεν περιγράφονται… Το Σαββατιάτικο πρωινό στο Κινηματοθέατρο  ήταν  αληθινά ένα  χορευτικό ψυχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Δ. Σιούφας: Η αναθεώρηση του Συντάγματος μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, πάλι