Η Χρ. Κατσαβριά για τις προγραμματικές δηλώσεις


        Οι Προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώνουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ   και αναδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε πράξη την ανακούφιση της κοινωνίας και την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.  

Οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης είναι:

  • Αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας.
  • Ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη.
  • Ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους
  • Ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας.

 

Θα επιδιώξουμε μέσα στους επόμενους 20 μήνες να έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα και να έχει ανακτηθεί η πρόσβαση στις αγορές, υλοποιώντας τρείς άμεσες προτεραιότητες: την απομείωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση του Τραπεζικού συστήματος και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

       Για τα ανοιχτά σημεία της συμφωνίας έχουμε μπροστά μας τέσσερις μεγάλες μάχες:

  • Ρύθμιση των κόκκινων δανείων για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας με επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των προστατευτικών ρυθμίσεων για τη μισθωτή εργασία. Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση διακρίσεων για τους νέους εργαζόμενους.
  • Δημόσιος Χαρακτήρας της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.
  • Νέο Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

 

 

        Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνικό, φιλεργατικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, θα στηριχτεί στους εξής βασικούς άξονες:

  • Φορολογική μεταρρύθμιση, για απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων – ΕΣΠΑ.
  • Νέος Αναπτυξιακός νόμος.
  • Ίδρυση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

       Ιδιαίτερα για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής: Αξιοποίηση πόρων 20 δις ευρώ στην προγραμματική περίοδο 2015- 2021. Επανακαθορισμός της έννοιας «αγρότης κατά κύριο επάγγελμα».  Πάταξη της παραοικονομίας, εξυγίανση του κυκλώματος εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, ομαλή ένταξη των αγροτών στο νέο φορολογικό σύστημα, στήριξη του αγρότη και του αγροτικού εισοδήματος.

          Με την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας και της έρευνας,  και κυρίως με την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δίνουμε σάρκα και οστά στο Παράλληλο Πρόγραμμά μας και κάνουμε σαφή τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης σωτηρίας στις ανάγκες των πολλών, της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

     Απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη και την επιτυχία του κυβερνητικού έργου είναι η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου των κοινωνικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου μας.

    Καλώ λοιπόν, όλους τους πολίτες της Καρδίτσας, να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην αναγέννηση και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

 

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Βράντζα για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα
Επόμενο άρθρο Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στη Λάρισα - Kάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων