Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος: ”Να εφαρμόσετε όσα διδαχθήκατε”


Οι κόποι σπουδών ετών δυο ανταμείφτηκαν με τον καλύτερο τρόπο και το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαΐου ήρθε η ώρα της αποφοίτησης η οποία έλαβε χώρα σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης μιας και αγαπημένα πρόσωπα δεν θα βρίσκονται πλέον καθημερινά μοιράζοντας σκέψεις αλλά και προβληματισμούς.

Ο λόγος αφορά τους 15 δευτεροετής σπουδαστές (3 εκ των οποίων είναι ιερείς) του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Καρδίτσας οι οποίοι έλαβαν τα αποφοιτήριά τους, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο σχολείο, στη διάρκεια μιας σύντομης και λιτής εκδήλωσης παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, καθώς και του Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Δήμου.

Ο ποιμενάρχης ευχήθηκε καλή διακονία στο χώρο της Εκκλησίας σε όσους αξιωθούν να λάβουν την ιερωσύνη, προτρέποντάς τους παράλληλα να εφαρμόσουν όσα άκουσαν και διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Παρών ο διευθυντής του ΙΣΔΕ Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, αλλά και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας Θωμάς Καρανίκας. Η όμορφη εκδήλωση αποφοίτησης έκλεισε με γεύμα προς τους παραβρισκόμενους το οποίο παρέθεσε η διεύθυνση του ιερατικού σχολείου.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η προσπάθεια για την αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Κοράκου
Επόμενο άρθρο Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους σπουδαστές του ΙΣΔΕ Καρδίτσας