Και επίσημα υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Α. Λοβέρδος – Δηλώσεις από την Καρδίτσα


Και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε  το απόγευμα της Τετάρτης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Συγκεντρώνω τις προϋποθέσεις και θα είμαι υποψήφιος». Όπως εξήγησε, οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το τριήμερο 5,6 και 7 Ιουνίου, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν το 10% της προτίμησης των Συνέδρων (οι Σύνεδροι θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή).

Η εκλογή του Προέδρου θα γίνει στις 14 Ιουνίου και όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όλη αυτή η εσωκομματική διαδικασία θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναδιάταξη του κόμματος.

«Η αναδιάταξη της παράταξης είναι απολύτως εφικτή. Και η πρώτη της πράξη είναι το Συνέδριο και η εκλογή Προέδρου. Θα ξεπεράσουμε την κρίση μας. Θα προχωρήσουμε με αλήθεια. Από το 2010 πήραμε οριστικά διαζύγιο με το ψέμα» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Δήλωσε ακόμη πως «προέχει η Ελλάδα, οι πολίτες και μετά το κόμμα. Πήραμε εντολή αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις εξελίξεις της χώρας αντιπολιτευτικά. Είμαστε ένα κόμμα μικρό κοινοβουλευτικά, αλλά μεγάλο στα κοινωνικά δίκτυα».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος σχετικά με το αν προτίθεται το ΠΑΣΟΚ να αναπτύξει συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις απάντησε ως εξής : «Θα γίνει προσπάθεια για κάτι ευρύτερο, αλλά όχι με τη Ν.Δ.».

Μιλώντας, τέλος, για τον Γιώργο Παπανδρέου ανέφερε τα ακόλουθα : «Έχουμε αποφασίσει ομόφωνα πως όσοι έκαναν τη διάσπαση δεν έχουν ευθύνη. Όσοι πρωτοστάτησαν έχουν ευθύνη. Αν δε είχε γίνει αυτό, τώρα θα ήμασταν τρίτο κόμμα».

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Λοβέρδου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα διαδήλωσε για την υγεία
Επόμενο άρθρο Απάντηση Αγοραστού για τις παρακάμψεις Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου