Και οι καθηγητές της Καρδίτσας στην απεργία της 23ης Σεπτέμβρη


 

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 18/9/14, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης, αποφάνθηκε πως η απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 30/8/14 και με την οποία δίνονταν η δυνατότητα στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου να μην συμμετάσχουν στην «αξιολόγηση», είναι παράνομη και καταχρηστική και ζήτησε την άμεση διακοπή της απεργίας- αποχής ενάντια στην αξιολόγηση. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η απεργία αυτή είναι «μια αμιγώς πολιτική απεργία». Ως αμιγώς πολιτικές απεργίες χαρακτηρίζονται όσες επιδιώκουν αμιγώς πολιτικούς σκοπούς, όπως είναι η κατάργηση νόμων. Επίσης απαγορεύει την εξαγγελία στο μέλλον κάθε απεργίας με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα! Έτσι αποφάσισε η δικαιοσύνη !!!

Συνάδελφοι, σε απλή γλώσσα, η παραπάνω απαγόρευση σημαίνει κατάργηση κάθε δικαιώματος στην απεργία, αφού το σύνολο των απεργιών κατατάσσονται ή μπορούν να καταταχθούν σε αυτήν την κατηγορία. Οπότε, από δω και στο εξής, όλες οι απεργίες είναι παράνομες!!!.

Ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων όλο το καλοκαίρι είναι φανερό πως έθεσε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για την υλοποίηση της «αξιολόγησης», αφού το σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με πολύ υψηλά ποσοστά, έδωσε μάχες σ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και απέρριψε, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, την κακόφημη πια «αξιολόγηση», για την οποία όλοι γνωρίζουμε πως είναι η πόρτα για αθρόες απολύσεις. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πάλι τον γνώριμο σε όλους μας αυταρχισμό της και η δικαιοσύνη της πρόσφερε το πρόσχημα.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου απαιτεί άμεση απάντηση.

Για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ  προκήρυξε 24/ωρη απεργία την Τρίτη, στις 23/9/14 και καλεί σε συμμετοχή όλους τους κλάδους του Δημοσίου.

Την Τρίτη, 23/9,έχουμε όλοι μας έναν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ. Με τη συμμετοχή μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να απεργούμε!!!!

Να μη σκύψουμε κι άλλο. Ο θυμός μας να γίνει απόφαση αγώνα.

Στην προγραμματισμένη γενική μας συνέλευση την Πέμπτη στις 25/9, στις 7 μμ, στο εργατικό κέντρο, να είμαστε όλοι παρόντες για να αποφασίσουμε για τη συνέχεια.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο 30χρονος στην Καρδίτσα οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα αντιστέκεται οικολογικά