Ειδήσεις

Καλοκαιρινό πάρτυ λήξης σχολικής χορευτικής χρονιάς 2016-17


Με χορογραφίες σύγχρονου, μοντέρνου, hip hop και ρυθμικής Αγωγής μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στα τμήματα εκπαίδευσης χορού έκλεισε η 30η σχολική χορευτική χρονιά της Σχολής Χορού και του Εργαστηρίου Τέχνης της κας Μαρίας Καραπαναγιώτη. 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας• 30 χρόνια, όπου με συνέπεια και σεβασμό εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους στην τέχνη του χορού με παιδαγωγικές μεθόδους που συμβάλουν στην εξέλιξη των μαθητών. Η ποιότητα αυτή αντανακλάται και στο πολιτιστικό έργο που παράγεται, όπως έχουν πολύ συχνά την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι συμπολίτες μας.

Οι Δρυάδες Εν Πλώ συνόδευαν τους μικρούς μαθητές και βράβευσαν όσους συμμετείχαν μαζί με χορευτές ΑμεΑ στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων που διοργάνωσαν για 4η φορά στην πόλη μας.

Η κα Καραπαναγιώτη ενημέρωσε γονείς και μαθητές για τις εξετάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού με το σύστημα ISTD, το οποίο ακολουθείται στη Σχολή από το 1991 Το Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) ιδρύθηκε το 1904 και είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός. Δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε μεγάλο εύρος χορευτικών στυλ με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για μαθητές και ειδική εκπαίδευση για άτομα τα οποία επιθυμούν να γίνουν πιστοποιημένοι δάσκαλοι χορού. Το σύστημα εξετάσεων είναι ειδικά προσαρμοσμένο σε διαφορετικές ηλικίες. Από την ηλικία των 5 ετών μπορούν τα παιδιά να εξεταστούν από εξειδικευμένους εξεταστές της αντίστοιχης ειδικότητας και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Παιδιά και γονείς ανανέωσαν το ραντεβού τους το Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα οπότε και η προετοιμασία για τις εξετάσεις, όπου η Σχολή έχει απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Το Εργαστήρι Χορού και η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλω συγχαίρουν τους σπουδαστές για την επιμέλεια τους, τη συνέπειά τους και τα άριστα αποτελέσματα στις φετινές εξετάσεις. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους γονείς και τους οικείους για την αμέριστη συμπαράσταση και την υλική υποστήριξη, οι οποίοι, σε χαλεπούς καιρούς, από το υστέρημά τους παρέχουν στα παιδιά τους καλλιτεχνική αγωγή ως μέσο για την επίτευξη της παιδείας. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι, με υγεία, χαρά και χαμόγελα πολλά!

 

Μαρία Καραπαναγιώτη

Πρόεδρος Δρυάδων εν Πλώ

Εκπαιδευτικός – Χορογράφος – Χοροθεραπεύτρια

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστίες του Αντιδημάρχου κ. Κ. Ξυλομένου προς τον ΑΟ Αντισφαίρισης Ο Φαέθων
Επόμενο άρθρο 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας