Καρδιτσιώτες εκπαιδευτικοί στη Ρώμη στο πλαίσιο του Erasmus+


Δεκαμελής ομάδα εκπαιδευτικών διαφόρων σχολείων  συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο “ApplicationsofGreenEconomyinRuralAreas” στη Ρώμη της Ιταλίας από 26/3/2015 μέχρι 31/3/2015. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι κάτωθι εκπαιδευτικοί:

1ο ΕΠΑΛ ΣΟΦΑΔΩΝ: Μανόπουλος Σωτήριος, Γκατζής Αναστάσιος, Σφαιροπούλου Ζωή

ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ: Τσιάμαλος Παντελής, Σιαφαρίκας Νικόλαος

ΕΠΑΛ Τυρνάβου: Φλέγγας Γεώργιος, Μπουντουλούλης Ζήσης

ΕΠΑΛ Ελασσόνας Χατζηλελέκα Κωνσταντίνα, Κώτσης Ιωάννης

ΕΠΑΛ Βελεστίνου: Δόμπρογλου Θεόδωρος

Την Παρασκευή 27/3/2015 η ελληνική ομάδα επισκέφτηκε Ιταλικό Οργανισμό για την  Βιολογική Γεωργία (ItalianAssociationforBiologicalAgriculture), όπου ενημερώθηκαν για θέματα βιολογικής καλλιέργειας, επιμόρφωσης γεωργών και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.

Την Δευτέρα 30/3/2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε επαγγελματικό σχολείοΔευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κατεύθυνση αποκλειστικά προς της γεωργία και το περιβάλλον, που παρακολουθούν εκατοντάδες μαθητές. Έγινε περιήγηση στα εργαστήρια του σχολείου όπου πραγματοποιήθηκαν διάφορες επιδείξεις από τους μαθητές και τους καθηγητές τους. Την ίδια μέρα έγινε επίσκεψη σε μονάδες επεξεργασίας, προώθησης και μεταπώλησης βιολογικών προϊόντων στο LaValleAR.L. και Feragnoli.

ΤηνΤρίτη31/3/2015 υπήρξεσυνεδρίαστοίδρυμαTheSustainableDevelopmentFoundationπουέχει σκοπό την ενθάρρυνση , ενασχόληση και ανάπτυξη δράσεων στο πεδίο της πράσινης οικονομίας.

Θερμή ήταν η φιλοξενία του MarcelloIannarelliπου επιμελήθηκε και φρόντισε για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Στην Κωνσταντινούπολη οι ΙΡΑ Καρδίτσας & Τρικάλων