- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Αποδυναμώνεται το Παράρτημα

Με μοναδικό θέμα το «σχέδιο Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, συνεδρίασε έκτακτα χθες η Συνέλευση του ΤΕΙ Λάρισας με αφορμή την επιστολή του Υπ. Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου που ζητά από τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων αλλά και τις διοικήσεις των ΤΕΙ να καταθέσουν μέχρι την 1η Δεκέμβρη τις προτάσεις τους για το νέο εκπαιδευτικό «χάρτη». Η επιστολή πάντως του κ. Αρβανιτόπουλου σήμανε συναγερμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία δήλωσε επιφυλακτική ως προς τις εξελίξεις αφού οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως θα ισχύσουν οικονομικά κριτήρια και όχι εκπαιδευτικά.

 

Οι προτάσεις

 

Σε ότι αφορά λοιπόν στο ΤΕΙ Λάρισας, στη χθεσινή συνεδρίαση κατατέθηκαν τρεις προτάσεις. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας – Καθηγητής κ. Θεόδωρος Τσιρίκογλου πρότεινε την κατάργηση σειράς τμημάτων ως αναγκαία ορθολογική επανασχεδίαση της οργάνωσης και χωροθέτησης των Ιδρυμάτων, ο Αντιπρόεδρος κ. Υψηλάντης την κατάργηση τμημάτων τα οποία «καρκινοβατούν» και η τελευταία πρόταση του κ. Πλαγερά, άφηνε εξ ολοκλήρου την ευθύνη των καταργήσεων στο Υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση ωστόσο που ελήφθη μετά την πολύωρη συνεδρίαση της συνέλευσης, κάνει λόγο για κατάργηση του Γενικού Τμήματος της ΣΤΕΦ (Λάρισα), κατάργηση του Τμήματος Ανακαίνισης – Αποκατάστασης Κτιρίων Τρικάλων, μεταφορά του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων Τρικάλων στη Λάρισα, κατάργηση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας και διοικητική μεταφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας στη Λάρισα, με έδρα την Καρδίτσα. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον των υπολοίπων τμημάτων της περιοχής μας, με βάση τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις.

 

Νέα σύσκεψη

 

Στo πλαίσιo της συζήτησης που έχει ανοίξει με θέμα την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά»,  το ΤΕΙ Λάρισας διοργανώνει από κοινού με την Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας σύσκεψη αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00 στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας με σημείο εστίασης τη θέση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας στον υπό διαμόρφωση νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην χώρα μας.