Ειδήσεις

Κατασκήνωση στην πόλη – Καλοκαιρινές δράσεις του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ.


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, για 1η φορά φέτος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που αφορά την << αστική κατασκήνωση. >>

Ο χώρος που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ήταν οι εγκαταστάσεις του ΙΣΔΕ ( Ιερατικό σχολείο 2ης ευκαιρίας ) και ο αύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Καρδίτσας.

kataskinosi-1

Από 31 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου, από 7:30 το πρωί, έως και 15:00 το μεσημέρι,  γέμισε  ο καταπράσινος και πανέμορφος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Καρδίτσας από ξέγνοιαστες χαρούμενες παιδικές παρουσίες.

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου, ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης και υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Παναγιώτης Καλλιώρας, τα μέλη του γραφείου νεότητος και τα στελέχη, υποδέχθηκαν με πολύ αγάπη 40 παιδιά, αγόρια και κορίτσια και ευχήθηκαν να περάσουν καλά στην εκκλησιαστική κατασκήνωση, να λάβουν πνευματικά εφόδια αλλά να απολαύσουν και τα υλικά αγαθά που τους προσφέρει η τοπική Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, πραγματοποιούσε καθημερινές επισκέψεις στον χώρο της κατασκήνωσης και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη και ευλογία του σε όλα τα παιδιά.

kataskinosi-18

Παιδιά, ομαδάρχες, ομαδάρχισσες και στελέχη, χάρηκαν την παρουσία του ποιμενάρχη τους και με τάξη, σεβασμό και αγάπη,  πήραν την ευχή του και συνομίλησαν μαζί του.

Στον αποχαιρετισμό του προς τα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχήθηκε να τους χαρίζει  ο Χριστός υγεία και κάθε καλό στην ζωή τους. Τέλος  συνεχάρη και ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητος και αρχηγό της κατασκήνωσης π. Παναγιώτη Καλλιώρα, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά με αγάπη για το έργο της νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και τα μέλη του γραφείου νεότητος.  Ευχαρίστησε επίσης και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που προσέφεραν από το χρόνο τους και διακόνησαν ανιδιοτελώς στο πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, << Κατασκήνωση στην πόλη. >>

Την 1η ημέρα τα παιδιά μετά τον Αγιασμό, επισκέφτηκαν την κατασκήνωση της Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας στην Κερασιά, όπου τους περίμενε μια ζεστή φιλοξενία από τον π. Κυριακό Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και υπεύθυνο της κατασκήνωσης. Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνταν στην κατασκήνωση της Κερασιάς η 2η περίοδος των κοριτσιών, που χάρηκαν πολύ την επίσκεψη των παιδιών από την Καρδίτσα. Συνέφαγαν μαζί, απόλαυσαν μέσα στην φύση πολλά παιχνίδια και πήραν πολύ αγάπη.

Την 2η και 3η ημέρα τα παιδιά παρέμειναν στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Καρδίτσας και ακολούθησαν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης τους.

Την 4η ημέρα επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Κορώνης. Ο ηγούμενος της μονής π. Μεθόδιος και οι μοναχοί, τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους πρόσφεραν αβραμιαία φιλοξενία.

Οι κατασκηνώσεις στην πόλη είναι ένας θεσμός που ευδοκιμεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον εκκλησιαστικό χώρο. Μέσα σε μια χριστιανική κατασκήνωση το κάθε παιδί μπορεί να βρει αληθινή χαρά, γνήσια ψυχαγωγία και κυρίως σωστή επικοινωνία με τον Θεό και τους συγκατασκηνωτές του τα άλλα παιδιά. Μαθαίνει να ζει κοινωνικά και κοινοτικά, να συμμερίζεται τα προβλήματα του διπλανού του, να ανέχεται και να υπομένει και κυρίως να συνεργάζεται.

Κλείνοντας αυτή η καλοκαιρινή δραστηριότητα του γραφείου νεότητος, << Κατασκήνωση στην πόλη >>  άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις, όπου εισέπραξαν μια ζεστή αγκαλιά αλλά και πολύ αγάπη από την τοπική Εκκλησία αποκομίζοντας τεράστια πνευματικά οφέλη.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοτών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εξαιρείται από το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ ο Νομός Καρδίτσας