Καταστρέφεται η Καρδιτσιώτικη κολύμβηση


Με απόφαση βόμβα του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Κ. ανακοινώθηκε την Κυριακή 28/9/2014 το πρόγραμμα ωρών χρήσης του κολυμβητηρίου για την νέα κολυμβητική χρονιά, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των συλλόγων που ασχολούνται με την αγωνιστική κολύμβηση.

 

Η απόφαση περιλάμβανε τα παρακάτω που εγείρουν πολλά ερωτηματικά για το πώς και από ποιον βγήκε το πρόγραμμα:

 

α)     Δόθηκαν οι ίδιες ώρες σε νεοσύστατους συλλόγους, χωρίς να έχουν προηγούμενη αθλητική δραστηριότητα, ισομερώς με τους συλλόγους που έχουν ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα. Προφανώς θα έχουν και τα ίδια αγωνιστικά τμήματα να συντηρήσουν.

 

β)     Δεν λήφθησαν υπόψη ούτε η ιστορία ούτε οι ανάγκες των συλλόγων αυτών πλην του συλλόγου που εκπροσωπεί το ΠΟΛΟ στην Καρδίτσα (Κ.Ο.Κ.) ο οποίος και έλαβε στο ακέραιο τις ώρες προπονήσεων του ΠΟΛΟ.

 

γ)      Νεοεισελθών σύλλογος συνδέεται διοικητικά με τον Κ.Ο.Κ.. Ο προαναφερόμενος σύλλογος έγινε δεκτός πριν τη σύσταση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Κ. σε σώμα και πήρε τις ίδιες ώρες χρήσης της μικρής πισίνας με όλους τους συλλόγους. Η διοίκηση του των παραπάνω συλλόγων συνδέεται και με την Δημοτική Αρχή.

.              δ)     Την Παρασκευή 26/9/2014 το βράδυ, μετά τη διαφωνία που είχαν για το πρόγραμμα ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με έναν από τους συλλόγους, αναπροσάρμοσε το πρόγραμμα, δίνοντάς του τις ίδιες ώρες με όλους σε σύλλογο που δεν είχε μέχρι σήμερα κολυμβητική δραστηριότητα.  Μάλλον και αυτός θα έχει και τα ίδια αγωνιστικά τμήματα να συντηρήσει.

ε)      Ο μοναδικός σύλλογος που έχει βαθμολογία από τη συμμετοχή του στα πανελλήνια πρωταθλήματα είναι η Α.Κ.Α.Κ. Τις δόθηκαν λοιπόν, στη μεγάλη πισίνα, για να προπονεί τους αθλητές της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας 2 διαδρομές 19:00-21:00 και δόθηκαν 2 διαδρομές στον Κ.Ο.Κ. 1 στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και 1 στον ΝΕΡΕΑ. Στον σύλλογο που ασχολείται με το ΠΟΛΟ όμως του δόθηκε αποκλειστική χρήση της πισίνας πλην της Παρασκευής που «χάνει» δύο διαδρομές. Της δόθηκε και μία διαδρομή από 16:00-19:00. Αυτή είναι η αναγνώριση των αθλητών μας. Ποίος βγάζει το πρόγραμμα;

 

στ)    Κατά την περσινή χρονιά, η Α.Κ.Α.Κ. συνεργάστηκε προπονητικά με τον ΑΣΚ Ολυμπιακός. Την πρόταση για την συνεργασία την κάναμε και σε άλλο σύλλογο, ο οποίος διαφώνησε. Δεν εισάγαμε νέο σύλλογο στο κολυμβητήριο για να κάνουμε συνεργασία, όπως άλλοι, ούτε ενεργοποιήσαμε σύλλογο που αντικείμενο είχε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ήταν διαφορετικό να ζητήσει ώρες. Αντί λοιπόν να επικροτηθεί, όπως έκαναν οι συμπολίτες μας, η προσπάθεια αυτή αποδοκιμάζεται από τη σημερινή δημοτική αρχή εκπληρώνοντας προφανώς κάποιες επιταγές.

 

ζ)      Ζητήσαμε εγγράφως και με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό του αθλητισμού, την συνένωση όλων των κολυμβητικών συλλόγων σε έναν ισχυρό πρότυπο σύλλογο με εργασιακά εξασφαλισμένους ικανούς προπονητές, χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας. Το εγχείρημα αυτό το έχουν εφαρμόσει άλλοι δήμοι της χώρας με εκπληκτικά για τον αθλητισμό αποτελέσματα και παρακαλέσαμε τον κ. Δήμαρχο για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση αυτή.

 

η)      Ζητήσαμε εγγράφως την δημιουργία μίας και μόνο αγωνιστικής ομάδας  κλασικής και τεχνικής κολύμβησης. Για να υπάρχουν καλά αποτελέσματα απαιτείται μεγάλη ομάδα και όχι πολλές και μικρές σε αριθμό αθλητών ομάδες. Αιτηθήκαμε  σε όλους τους συλλόγους την συνδρομή τους για την δημιουργία ισχυρής καρδιτσιώτικης κολύμβησης τόσο σε αθλητές όσο και σε ώρες προπονήσεων.

θ)      Ζητήσαμε εγγράφως την ισοκατανομή, την αλληλεγγύη των συλλόγων και του Δ.Ο.Π.Α.Κ., απαλλαγμένο από λάθη, και πρακτικές του παρελθόντος. Ζητήσαμε την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθαρά στο πνεύμα του αθλητικού νόμου 2725/1999 οποίος πρέπει να τηρείται και να ελέγχεται από την εκάστοτε διοίκηση.

 

Τι θα απαντήσουμε στους ήδη υπάρχοντες αθλητές μας; Θα τους προτρέψουμε να πάνε στους άλλους συλλόγους; Το ίδιο να κάνουμε και με τους προπονητές μας; Ο Δήμος Καρδίτσας μας οδηγεί στη διάλυση.

 

Είναι γνωστό στην πόλη πώς λειτουργούν οι σύλλογοι. Ποιοι είναι, πραγματικά και όχι εικονικά, κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ποιοι μη. Είναι γνωστές οι σχέσεις του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων. Είναι γνωστές επίσης οι ρίζες που έχουν τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων με μέλη της δημοτικής αρχής. Είναι γνωστές και οι παρεμβάσεις που έχουν κάνει για το πρόγραμμα.

 

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που γίνονταν προεκλογικά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για αξιοκρατία και την καταπολέμηση του ρουσφετιού και της διαφθοράς διαπιστώνουμε ότι μάλλον ήταν λόγια του αέρα.

 

Πιστεύαμε, λαμβάνοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. καθώς και του κ. Δημάρχου, ότι δεν θα αδικηθεί κανένας. Μάλλον εννοούσαν μόνο την αριθμητική δικαιοσύνη και την ικανοποίηση ορισμένων. Όχι όμως και των συλλόγων που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό. Για να έχεις ισχυρή ομάδα πρέπει να έχεις και ισχυρή βάση, στην δική μας την περίπτωση ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ. Δεν μπορεί να μοιράζεται ισομερώς. Δεν υπάρχουν οι ίδιες ανάγκες. Είναι γνωστό ότι τα έσοδα των συλλόγων προέρχονται από την μικρή πισίνα. Πώς να συντηρήσεις αγωνιστικά τμήματα με «κουτσουρεμένη» μικρή πισίνα; Πώς να δημιουργήσεις τμήματα υποδομής;

 

Το Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από γονείς κολυμβητών (που έχουν αθλητικές διακρίσεις) με τριετή θητεία εκλεγμένοι με πραγματικές εκλογές. Δεν αποτελείται από «ισόβιους» παράγοντες της κολύμβησης ή από παράγοντες με καθαρά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

 

Το πρόγραμμα που μας δόθηκε καταστρέφει την αγωνιστική ομάδα και την κολύμβηση ως άθλημα στην Καρδίτσα. Έχει εξαχθεί καθαρά με μη αθλητικά κριτήρια εξυπηρετώντας άλλα προφανώς συμφέροντα. Δεν εξετάστηκαν οι πραγματικές ανάγκες ούτε το καλό των αθλητών ούτε των συλλόγων. Είναι κρίμα διότι τα θέματα αυτά τα είχαμε κάνει γνωστά σε όλους συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δημάρχου ο οποίος και έλαβε την οριστική απόφαση. Άρα δεν θέλουμε σωματεία αθλητικά. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω αιτούμαστε:

 

α)      Την άμεση διόρθωση του προγράμματος εντός της σήμερον σύμφωνα με τα παραπάνω.

β)      Την ανάκληση εισαγωγής νέων συλλόγων στο κολυμβητήριο.

γ)      Αιτούμαστε την αποκλειστική χρήση της μεγάλης πισίνας 19:00-21:00 όπως γίνεται σε όλες τις αγωνιστικές ομάδες της χώρας και όπως γίνεται με το ΠΟΛΟ. Ποίος σκέφτηκε να ορίσει 10 άτομα/διαδρομή; Είναι το ίδιο να κολυμπάνε σώματα 9χρονα και το ίδιο 15χρονα; Στα 15χρονα απαιτείται 3-5άτομα/διαδρομη!!!

δ)      Την αυστηριοποίηση των κανόνων εισαγωγής τους στο χώρο.

ε)      Την πιστή τήρηση του αθλητικού νόμου 2725/1999.

στ)    Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον κ. Δήμαρχο για την συνένωση όλων των συλλόγων.

ζ)      Την εξάλειψη των παρεμβάσεων από εξωτερικούς παράγοντες στον τρόπο λειτουργίας του Δ.Ο.Π.Α.Κ..

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Διόνυσος»: Δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων
Επόμενο άρθρο Ο επανέλεγχος των συμβάσεων οδηγεί σε απολύσεις - Συνάντηση Αλεξάκου – Καλογιάννη για τις εκλογές στην ΠΕΔ