ΚΚΕ Καρδίτσας: «Τα νέα που σας έφερα σας χάϊδεψαν τα αυτιά μα απέχουν πολύ από την αλήθεια»


Καλύτερα από τους στίχους του Σαββόπουλου, τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να περιγράψει την εικονική πραγματικότητα που ζούμε αυτές τις μέρες. Έτσι:

Οι καθαρίστριες δουλεύουν κανονικά, οι απολυμένοι καθηγητές διδάσκουν πια στα σχολειά, οι καθημαγμένοι συνταξιούχοι ζέσταναν την τσέπη τους με 13η σύνταξη, τα σπίτια μας απελευθερώθηκαν από φόρους, τα νοσοκομεία μας γέμισαν γιατρούς, τα μαγαζιά μας πλημύρισαν πελάτες και «ουκ εστί τέλος» των παροχών της συγκυβέρνησης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ- και του ακροδεξιού ΑΝΕΛ όπως βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι νέοι υπουργοί και μας βομβάρδισαν κυριολεκτικά. Υπάρχει βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια:

Για να γίνουν όλα αυτά τα θεάρεστα θα πρέπει να συγκροτηθεί η βουλή σε σώμα, να εκλεγεί πρόεδρος της βουλής, επιτροπές κ.λ.π., να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας, να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και στη συνέχεια να αρχίσουν να έρχονται νομοσχέδια για να ψηφιστούν τα εν λόγω μέτρα, αν φυσικά τα φέρουν για ψήφιση. Επομένως τίποτα απολύτως από αυτά που εξαγγέλλουν δεν ισχύει. Γιατί τόση βιασύνη; Αφελείς δεν είναι πάντως. Ας βγάλει κάθε Καρδιτσιώτης και Καρδιτσιώτισα τα συμπέρασμα τους. Μας2 κοροϊδεύουν ασύστολα!

Και η «παράσταση» συνεχίζεται. Εθνικά υπερήφανα είπαμε, δια στόματος υπουργού οικονομικών κ. Βαρουφάκη, στον πρόεδρο του Γιουρογκρουπ ότι δεν συνομιλούμε με την τρόικα αλλά με τα «θεσμοθετημένα όργανα» δηλαδή…την τρόικα!!! Γιατί όπως είναι γνωστό τρόικα είναι: η ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας με τις λέξεις, μας λέει ότι θέλουμε να μιλάμε απευθείας με τους θεσμικούς της ΕΕ και όχι με τίποτα …δευτεράντζες. Όλα κι όλα, δηλαδή. Μπορεί να τσακίζεται η ζωή μας αλλά θα πρέπει να κοιτάζουμε πρώτα ποιος υπογράφει τη θανατική μας καταδίκη. Όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια ματώσαμε, γιατί αυτό απαιτούσαν οι “μεταρρυθμίσεις”, η “ανταγωνιστικότητα” δηλαδή τα κέρδη του κεφαλαίου και οι “ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί”, με “πρωτογενές πλεόνασμα”, που επανέλαβε και ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ας το καταλάβουμε όλοι μας καλά: τι μας είπε ο υπουργός; Θα συνεχίζουμε να ματώνουμε, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση αυτά θα τα συζητήσει με τους επικεφαλής της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ή με τους υπαλλήλους τους.

Αλλά μην χαλάσουμε την «ωραία ατμόσφαιρα» μόνο έτσι σε ένα διάλλειμα της χυδαίας πλύσης εγκεφάλου που δεχόμαστε, ας αναρωτηθούμε όλοι μας:

 Αλήθεια  σε ποιον απευθύνεται, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν λέει ότι «είμαστε υπέρ του λιτού βίου» κ.λ.π. Ε! λοιπόν σε εμάς απευθύνεται που είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, που έχουμε γονατίσει από την οικονομική κρίση. Σε εμάς στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να αρκεστούμε στα λίγα ψίχουλα, που αναμένεται να μοιράσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πόσο μοιάζει η λογική της νέας συγκυβέρνησης με τη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Λογική, που, από το ξέσπασμα της κρίσης, προσπαθούν να καλλιεργήσουν, ότι «για το χρέος και τα ελλείμματα φταίει ο λαός που ξόδευε αλόγιστα περισσότερα από όσα παρήγε». Για να κρύψουν ότι ο λαός, που παράγει όλο τον πλούτο, ζει με μερικά ψίχουλα ή εξαθλιωμένος, την ίδια στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν.

Είναι λογικό να αναπτύσσει τέτοιες θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού με άλλο μείγμα διαχείρισης, από άλλο μονοπάτι, θα συνεχίσει σε αυτήν την αντιλαϊκή κατεύθυνση. Κατεύθυνση που εγγυάται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για εμάς εγγυάται το «λιτό βίο». Εάν θα έχουμε θέρμανση ή το εμβόλιο για το παιδί μας, εάν θα ταΐσουμε λίγο κρέας τα παιδιά μας ή γάλα τα μωρά μας ή εάν θα πάρουμε ένα αντιβιοτικό. Επιχειρώντας, λοιπόν, να αλλάξει μέθοδο εξυπηρέτησης των ίδιων αντιλαϊκών στόχων, προσπαθεί να εκπαιδεύσει το λαό στη λογική των «μειωμένων απαιτήσεων». Γι’ αυτό, άλλωστε, τα συγχαρητήρια των Ελλήνων βιομηχάνων, άλλων πόλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι’ αυτό, άλλωστε, δίνει συγχαρητήρια και εκείνος που ήδη εφαρμόζει μια τέτοια πολιτική στην πατρίδα του, τις ΗΠΑ, με τα εκατομμύρια αστέγων και εξαθλιωμένων που σιτίζονται με κουπόνια από διάφορους …φιλάνθρωπους.

Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους, Θα τους το επιτρέψουμε;

Το ΚΚΕ, συνεπές σε όσα έλεγε και πριν τις εκλογές, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσει την όποια δύναμη του έδωσε ο λαός, για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε, να υπάρξει δυνατή εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στη Βουλή, με τις προτάσεις του, αλλά πάνω από όλα στο κίνημα Για να ανακτηθούν οι μεγάλες απώλειες των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης, για να μην πληρώσουν ξανά οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι τα όποια ψίχουλα δοθούν στην ακραία φτώχεια, αλλά να πληρώσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο.

Προηγούμενο άρθρο Ίδρυση φορέα «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων