Κοπή πίτας στα Καλυβάκια


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγάπης, ο πολιτιστικός σύλλογος των απανταχού Καλυβακιωτών‘’Ο ΝΟΣΤΟΣ’’, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του για το έτος 2015, στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού.

Την πίτα ευλόγησε ο ιερέας του χωριού, π. Αθανάσιος Κατής, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο αντιδήμαρχος κ. Ιάσων Τσιρώνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Δημήτριος Τσιαδήμος, η ερευνήτρια – λαογράφος Παλαμιώτισσακ. Άννα Κουσιάντζα και πολλοί Καλυβακιώτες – Καλυβακιώτισσες. Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο καθηγητής φιλολογίας και ερευνητής κ. Σωτήριος Ρουσσιάκης, με τον οποίο οι Καλυβακιώτες συνομίλησαν για τα ήθη και έθιμα του χωριού μας και τον τρόπο ένδυσης και διασκέδασης των Καραγκούνηδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την καραγκούνικη φορεσιά, τις λεπτομέρειες κατασκευής της, καθώς και τον τρόπο και  τη διαδικασία του ντυσίματος της Καλυβακιώτισσας Καραγκούνας

Μηνύματα με ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Απόστολος Μπακαλάκος και ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου. Τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε ο μικρός ΚαλυβακιώτηςΜάριος Σ. Μιχόπουλος, ο οποίος κέρδισε στο φλουρί της βασιλόπιτας έναν ωραίο πίνακα, προσφορά του ζωγράφου Κορνήλιου. Μικρότερα δώρα επίσης κέρδισαν και τρεις ακόμα Καλυβακιώτες.

Η παραδοσιακή πίτα, προσφορά της Καλυβακιώτισσας κ. Χρυσούλας Διδαγγέλου, φτιαγμένη με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι, έτυχε του θαυμασμού όλων ανεξαιρέτως των προσκεκλημένωνστην εκδήλωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Στη συνεδρίαση της Μεσογειακής Πάλης ο Κώστας Θάνος
Επόμενο άρθρο Ξεκινάνε τα Θεματικά Εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ