Κουρά Μεγαλόσχημου Μοναχού στην Ι.M. Κορώνης Καρδίτσας


Συγκινητική και συνάμα ευφρόσυνη ήταν η χθεσινή ημέρα για την Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης Καρδίτσας μιας και σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε η εις Μεγαλόσχημον Κουρά αδελφού της μονής ο οποίος, υπό των χειρών του Σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, φέρει το όνομα Σεραφείμ προς τιμή του κτήτορος, πολιούχου κ προστάτου της Μονής Κορώνης Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

«Ποθείς αξιωθήναι του Αγγελικού Σχήματος; Ναι, του Θεού συνεργούντος τίμιε Δέσποτα», απάντησε ο νέος Μεγαλόσχημος Μοναχός κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Η κουρά του Μοναχού τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κορώνης κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Τους εύηχους ψαλμούς προσέφερε χορωδία υπό την διεύθυνση του καλλικελάδου καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Ευθυμίου Σπύρου τη συμμετοχή και του ιεροψάλτου της μονής Αθανασίου Γιάννη.

Πατρικές νουθεσίες προς τον νέο Μεγαλόσχημο Μοναχό απηύθυνε τόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος όσο και ο Ηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας το πυκνό εκκλησίασμα ευχήθηκε στον Μοναχό Σεραφείμ, ενώ ακολούθως παρατέθηκε κέρασμα σε όλους τους παραβρισκόμενους στο αρχονταρίκι.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Η ετήσια Τακτική Γ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ