ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Αποφασιστικά δυναμώνουμε το ΚΚΕ


 

Με την ανακοίνωση επίσημα των εκλογών –στις 20 Σεπτέμβρη η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ,  οι κομμουνιστές της Καρδίτσας δίνουμε το σύνθημα:

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

-Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, που υποφέρουν, στη νεολαία. Σε όσους προβληματίζονται γι’ αυτά που λέει το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

-Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που με τον πιο άγριο τρόπο βίωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων, που στόχο είχαν να φορτώσουν στις πλάτες του λαού την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

-Σ’ αυτούς που πίστεψαν ότι με μια άλλη διαχείριση, όπως αυτή που πρότεινε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια «καλύτερη», τάχα, διαπραγμάτευση στην ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη, θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο.

-Σ’ αυτούς που τώρα αγωνιούν για το πώς θα οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η αντίσταση στην εφαρμογή του τρίτου και των προηγούμενων μνημονίων.

-Όλοι αυτοί έχουν συμφέρον να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Να πορευτούν μαζί του, να βάλουν πλάτη για την ανασύνταξη του κινήματος.

-Πολλοί περισσότεροι πρέπει να προσπεράσουν το φόβο, την απογοήτευση, αλλά και τις Σειρήνες της εξαπάτησης, που μπορεί να άλλαξαν όνομα, δεν άλλαξε όμως ο ρόλος τους στη χειραγώγηση του λαού.

Προπάντων, έχουμε την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, για την εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγεται, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, θα διαγράψει μονομερώς όλο το χρέος.

Η υπεροχή και η αναγκαιότητα της οποίας επιβεβαιώνονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη πείρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί για να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μαζί της το ψήφισαν τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Αποδείχτηκε ότι:

  • Καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, να αντιστρέψει και, πολύ περισσότερο, να αποτρέψει την πορεία πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων. Θα οδηγηθεί αντικειμενικά στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
  • Είναι καταστροφικό για το λαό και το κίνημα να ταυτίζονται με τη μια ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου, να στοιχίζονται πίσω από τις διαφορετικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που ανταγωνίζονται στο φόντο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.
  • Το αστικό πολιτικό σύστημα διαθέτει πολλές εφεδρείες για να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τα βάρβαρα μέτρα.
  • Η αναμόρφωσή του υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον στόχο κι ότι το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τα «νέα» κόμματα που ρίχνονται στην «αρένα», φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά.

Ελπίδα και διέξοδος για κάθε καρδιτσιώτη και καρδιτσιώτισσα είναι η ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η οργανωμένη πάλη για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.

Είναι η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, η ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού – αντιμονοπωλιακού αγώνα, σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους.

Εκεί διαθέτει το ΚΚΕ όλες του τις δυνάμεις.

Εκεί θα καταθέσει μία προς μία και τις ψήφους που θα πάρει στις επικείμενες εκλογές.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Θεσσαλία το Σάββατο 5/9 ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Επόμενο άρθρο 577.900Ε θα μοιραστούν οι μεταφορείς μαθητών στην Καρδίτσα