Κρίσεις πανικού από μαθητές σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα λόγω Πανελληνίων


Από το πρωί της Παρασκευής το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ κατακλύστηκε από κλήσεις που ανέφεραν κρίσεις πανικού υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι και το μεσημέρι υπήρξαν περί τις 12 κλήσεις από την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τον Παλαμά και την Καλαμπάκα, για υποψηφίους οι οποίοι δεν αισθάνονταν καλά και οι καθηγητές ειδοποιούσαν το ΕΚΑΒ.

«Μόλις ακούμε «σχολείο» καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για υποψήφιο και σπεύδουν τα ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά» λένε οι υπεύθυνοι του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για κρίσεις πανικού και η συμπτωματολογία που εκδηλώνεται ανησυχεί τους καθηγητές οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν σε βοήθεια, ενώ σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια.

Παρότι στο σύνολο των χιλιάδων παιδιών που δίνουν εξετάσεις στην Θεσσαλία ο αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός, ωστόσο, όπως λένε από το ΕΚΑΒ, το σημερινό «φαινόμενο» των 12 κλήσεων -οι περισσότερες αναλογικά έγιναν από την Λάρισα- είναι πρωτοφανές. Διότι συνήθως, τις προηγούμενες χρόνιες κατά τις αντίστοιχες περιόδους σημειώνονται μία – δυο κλήσεις σε κάποιες ημέρες εξετάσεων, ενώ ο ανώτερος αριθμός κλήσεων που έχει σημειωθεί είναι περί τις έξι ημερησίως.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Aπελευθέρωση λαγών σε περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Φόρος Προστιθέμενης Αφέλειας