Ειδήσεις

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του πολιτιστικού και λογοτεχνικού περιοδικού ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός, με αριθμό τεύχους 52. Η ύλη ξεκινά με το άρθρο του εκδότη και διευθυντή του περιοδικού, καθώς και πολιτικού επιστήμονα, κυρίου Θάνου Αθανασόπουλου με τίτλο ‘’πολυχρόνιος οδύνη’’.

Στη συνέχεια η πλήρωση της ύλης του περιοδικού γίνεται από έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών συγγραφέων και αρθρογράφων, τα κείμενα των οποίων χωρίζονται στις παρακάτω θεματικές ενότητες.

Στις απόψεις γράφουν ο Σαράντος Καργάκος, Νίκος Μακαρίτης, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος,  ο Σωκράτης Μελισσαράτος, Βασίλης Παπακώστας, ο Παναγιώτης Χαρίτος, η Βασιλική Μυλωνοπούλου, η Ιωάννα Λιακάκου, ο Πέτρος Παπαζαρκάδας, ο Θωμάς Θεολόγης, ο Κώστας Κουτσαντώνης, Ιωάννης Γεωργίου, η Σταυρούλα Ηλιοπούλου και η Φυλλίτσα Αθηναϊς Απανιώτου, η Μαρούλα Παπαευσταθίου – Τσάγκα, ο Θεόδωρος Παπαχαραλάμπους, η Τριάδα Κωνσταντάρα – Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κάππας, Δημήτριος – Ευάγγελος Μάρδας, ο Αργύρης Σφουντούρης, ο οικονομολόγος Νίκος Δήμου και Δημήτριος Καραμβάλης.

Στα ιστορικά γράφουν η Βούλα Τσιάρα, ο Νίκος Ανώγης, η Ιωάννα Σερενέ – Τσουρουκίδη, Δημήτρης Μασούρης, Ελένη Μανιωράκη – Ζωϊδάκη, Πόπη Βραγιώτου – Λυμπεροπούλου, ο Πάνος Λαζαρόπουλος, η Ευαγγελία Μισραχή, ο συγγραφέας και ιστορικός Λύσανδρος Παπανικολάου και ο Στάθης Παρασκευόπουλος.

Στα ιατρικά γράφουν ο καθηγητής Παύλος Τούτουζας, ο Μανώλης Καζάσης και η Αναστασία Δεληγιάννη.

Στα θρησκευτικά γράφουν ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Μαθιουδάκης και ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος.

Στα λαογραφικά γράφει η Ρίτα Τσαντίλη – Βλησμά.

Στα διηγήματα γράφουν ο Κίμων Μπαρτζώκας, η Λούλα Παπαζώη, η Σωσώ Μιχαλοπούλου, ο Σωτήρης Μαντζούτσος, ο Δήμος Καρατζόγλου, Χαρούλα Παρώνη, Ανδρέας Κάππας και ο Κώστας Λιάκος, ο Δημήτρης Σουλτάτης, Σωκράτης Μελισσαράτος και ο Κωνσταντίνος Μάλλιος, η Λίτσα Νικολοπούλου – Γκόγκα, Αλκμήνη Κογγίδου και Γιάννης Κυριακάκος.

Στις κριτικές βιβλίων γράφουν ο Dott. Άγγελος Ι.Μάλφας, ο Θάνος Αθανασόπουλος,ο Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο Σταύρος Φονικάκος και η Ρίτα Τσαντίλη –  Βλησμά, ο Νίκος Στυλόπουλος, η Δέσποινα Λέφα, ο Στάθης Παρασκευόπουλος, η Νίκη Σαλπαδήμου και ο Σμηναγός ε.α. Ανδρέας Ανδρικόπουλος.

Επίσης η ύλη του παρόντος τεύχους ολοκληρώνεται με την εκδήλωση [ου έγινε με σκοπό την ανάδειξη θεσσαλών λογοτεχνών που έγινε από το περιοδικό ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός και την Πανθεσσαλική Στέγη, καθώς και με πλήθος ποιημάτων από ένα μεγάλο σύνολο αξιόλογων ποιητών.

 

Σύνταξη κειμένου, Dott. Άγγελος Ι.Μάλφας

e-mail. malfas-ufficio@libero.it

fb: Angelos Malfas

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Μονή Κορώνης : Ιερές Αποδημίες
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ