Κώστας Τσιάρας : Τι θα σημάνει το ΟΧΙ


Έχει αποσαφηνιστεί επαρκώς, πως το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα αποτελέσει ένα ηχηρό ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με κυρίως αποδέκτες όσους την καπηλεύονται. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε το τί ακριβώς σημαίνει το όχι. Και να θυμίσουμε, πως οι επισημάνσεις μας αποτελούν τόσο «ανεδαφική τρομοκρατία» όσο απετέλεσαν οι προβλέψεις και προειδοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι οποίες δυστυχώς επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας. Μόνο που δεν φέρνει καμία ικανοποίηση, η επαλήθευση τέτοιων δυσοίωνων προβλέψεων…

Εδώ δεν θα εκφράσω τις σκέψεις μου ή τις εκτιμήσεις μου, αλλά κάποια προβλέψιμα και αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Και θα επιμείνω σε αυτά. Ας μη γελιέται ο πολίτης. Το ΟΧΙ σημαίνει πρώτα πρώτα την αποδοχή και ουσιαστική θεσμοποίηση της χρεωκοπίας της χώρας, και συνακόλουθα την έξοδο από το Ευρώ. Το κόστος από την απότομη εισαγωγή σε εθνικό νόμισμα δεν μπορεί παρά να είναι ανυπολόγιστο, με την φράση «θα κλείσουν σπίτια» να αποτελεί μια απλουστευτική έκφραση, που συμπυκνώνει όμως ένα τραγικό κοντινό μέλλον. Δεν χάνουμε μόνο το νόμισμα: το ΟΧΙ θα σημάνει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα την απώλεια των πόρων από το ΕΣΠΑ (δηλαδή. την διακοπή των έργων υποδομών) και τις αγροτικές επιδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 20 δις την επόμενη 6ετία (2015-2020), με αποτέλεσμα την ασφυξία του λαού. Μιλάμε επίσης για τον αποκλεισμό της χώρας από κάθε άλλο αναπτυξιακό πακέτο της Ευρώπης στο μέλλον–από το «Πακέτο Γιούνκερ» των 35 δις για την Ελλάδα έως το 2020 μέχρι οτιδήποτε άλλο θα προέκυπτε στον δρόμο της Ευρώπης. Μιλάμε για την αδυναμία να μπορούν οι αγρότες μας να διακινούν ελεύθερα τα προϊόντα τους. Να εξασφαλίζονται οι αγροτικές αποζημιώσεις, όταν οι παραγωγοί μας  πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές.

Η επικράτηση του ΟΧΙ, στέλνει τον κ. Τσίπρα την Δευτέρα να «διαπραγματευτεί» την δική του πρόταση. Αυτή, που τα κομματικά του στελέχη και οι βουλευτές του σκόπιμα αποκρύπτουν ή ακόμα χειρότερα παραπληροφορούν, παρουσιάζοντάς την ως δήθεν πρόταση των θεσμών. Γεγονός αδιαμφισβήτητο, όμως, που προκύπτει από έγγραφα επίσημα κατατεθειμένα στην Βουλή, είναι πως ο Πρωθυπουργός με την «υπερήφανη διαπραγμάτευσή» του προτείνει 26% φορολογία στο αγροτικό εισόδημα, φορολογία των αγροτικών επιδοτήσεων, αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, μείωση των παροχών του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους του, ενώ αφήνει ανοικτό ακόμα το ζήτημα της κατάργησής του και της συγχώνευσής του με το ΙΚΑ.  Αυτά τα μέτρα κατά των αγροτών φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Τσίπρα, στο έγγραφο που ο ίδιος απέστειλε στις 22 Ιουνίου στον κ. Γιούνκερ. Το μέλλον της Ελλάδας, επομένως, βρίσκεται στην Ευρώπη και στο Ευρώ και οι αγρότες μας το ξέρουν καλύτερα από όλους.

Ταυτόχρονα, ένα ΟΧΙ μαζί με το συνακόλουθο Grexit θα ανέβαζε σε δυσθεώρητα ύψη το δημόσιο χρέος, που είναι σε Ευρώ και όχι σε δραχμές, χαντακώνοντας τις επόμενες γενεές. Διότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας υπόκειται σε αγγλικό ή γενικά μη ελληνικό δίκαιο, και είναι αδύνατο να μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα από την ελληνική Βουλή. Με το ΟΧΙ μπορούμε να είμαστε παραπάνω από βέβαιοι για την τελική κατάρρευση των τραπεζών και την απώλεια καταθέσεων, όπως και την συνακόλουθη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Και όχι, βέβαια, την διαγραφή των δανείων ιδιωτών, όπως δόλια ψιθυρίζουν κάποιοι.

Το ΟΧΙ δεν μπορεί παρά να σημάνει τη δραματική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται γύρω στο 50% ή ενδεχομένως και περισσότερο–με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα ζητήματα κοινωνικής σταθερότητας, δημόσιας ασφάλειας, εγκληματικότητας. Αναφερόμαστε σε έναν κοινωνικό ιστό σε ταχύτατη αποσύνθεση…. Προσθέστε στην εξίσωση την έλλειψη βενζίνης ή φαρμάκων, και φανταστείτε το σκηνικό που νομοτελειακά θα προκύψει.

Με τις συνέπειες του ΟΧΙ, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν, παρέχοντας περιορισμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες στον πολίτη. Ενώ υπενθυμίζουμε, πως η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα έχει πολλαπλασιαστεί ραγδαία… Και όλα αυτά, ενώ ουκ ολίγοι γείτονες θα επιθυμούσαν ένα κομμάτι από αυτήν την γεωπολιτικώς προνομιούχο περιοχή.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Αλλά χαλυβδώνουν μια βεβαιότητα. Ότι μια από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές του Ελληνισμού μπορεί να αποφευχθεί την Κυριακή. Με την ψήφο του πολίτη. Και την ευθύνη του να μην εξαντλείται στην δική του ψήφο, αλλά να επεκτείνεται στο να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση όλους τους συμπολίτες του. Έχουμε μία μόνο ελπίδα να μην βρεθούμε την Δευτέρα σε μια χώρα όχι μόνο χωρίς μέλλον, αλλά χωρίς ούτε καν παρόν: η ελπίδα αυτή είναι η επικράτηση του ΝΑΙ. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην πατρίδα να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη…

Πιστεύω στον αταλάντευτο πατριωτισμό του καθενός μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Μαζί ενωμένοι λέμε ΝΑΙ
Επόμενο άρθρο Οριστικές τοποθετήσεις εκπ/κών κλάδου ΠΕ60-ΠΕ70