Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ στην Καρδίτσα


Με κάθε ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τίμησε το περασμένο Σαββατοκύριακο τον πολιούχο Άγιό της Ιερομάρτυρα Σεραφείμ Επίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου. Πρόκειται για την ετήσια πανήγυρη του πολιούχου η οποία την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου εορτάζεται στο Φανάρι Καρδίτσας τόπος μαρτυρίου του Αγίου Σεραφείμ εκεί όπου έχει αναγερθεί περικαλλής Ιερός Προσκυνηματικός Ναός στην είσοδο του χωριού.

Το εόρτιο πρόγραμμα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ενώ έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης καθώς και άλλοι κληρικοί της περιοχής. Την Τίμια Κάρα του Αγίου Σεραφείμ κόμισε από την Ιερά Μονή Κορώνης, όπου φυλάσσεται, ο Ηγούμενός της Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της πανηγύρεως, Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ο Όρθρος και ακολούθως έλαβε χώρα λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καψάλης.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Πετριλιώτισσας μέχρι το κέντρο του χωριού Φανάρι, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της βουλευτού της ΝΔ Ασημίνας Σκόνδρα, του Αντιπεριφερειάρχου Καρδίτσης Βασίλη Τσιάκου και του δημάρχου Μουζακίου Γιώργου Κωτσού, όπου και τελέστηκε η Αρτοκλασία και έγινε η απόλυση.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου και εφαρμογή του νόμου κατανομής κρατικής διαφήμισης ζητά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Απόφαση με ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια για τα ΤΕΙ της Καρδίτσας - Ζητούν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί