Μάγεψε μικρούς και μεγάλους η ξενάγηση του Νυχτερινού Ουρανού στο Καλλίθηρο


Μια πολύ ωραία βραδιά αστροπαρατήρησης και ξενάγησης του Νυχτερινού Ουρανού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στο Καλλίθηρο το βράδυ της Τετάρτης.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Κοινοτική – Λαϊκή βιβλιοθήκη Καλλιθήρου, και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθήρου σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014.
Ξεναγός στην πολύ όμορφη βραδιά, ο καθηγητής Κύριος Γιώργος Λίτσιος, ο οποίος με πολύ απλό τρόπο ξεκίνησε από τον Πολικό Αστέρα και σιγά σιγά μας έκανε μια όμορφη νυχτερινή βόλτα, μέσα από πλανήτες, αστερισμούς, και άλλα ουράνια σώματα.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας έδειξε και στην οθόνη τους αστερισμούς που είδαμε, αλλά και ένα πολύ ωραίο γράφημα με το πώς τους φαντάζονταν οι αρχαίοι Έλληνες δίνοντάς τους όλα αυτά τα εκπληκτικά ονόματα (Ανδρομέδα, Ηρακλής, Κύκνος, Αετός, κ.α.) που είναι και πολλές από τις επίσημες ονομασίες τους μέχρι και σήμερα.
Στο τέλος ο καθηγητής κύριος Γιάννης Λαδιάς, με τα ειδικά κυάλια που είχε έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να δουν από πιο κοντά όλες αυτές τις μαγικές νυχτερινές εικόνες.
Στην αρχή της βραδιάς προβλήθηκαν όμορφες φωτογραφίες του Νυχτερινού Ουρανού του Καρδιτσιώτη φωτογράφου Κωνσταντίνου Βασιλακάκου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κ.κ. Γιώργο Λίτσιο και Γιάννη Λαδιά, αλλά και στο Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιθήρου και στη δημιουργική ομάδα της Κοινοτικής – Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλλιθήρου, για την όμορφη βραδιά που μας πρόσφεραν.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Παλαμά