Ειδήσεις

Μάθημα ζωής από τα 1ο – 12ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Σχολεία μας η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. ΒαγγέληΑυγουλά για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία“Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”του Σ.Κ.Ε.Π. με θέμα « Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία».

Ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς κατά γενική ομολογία τόσο από τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας κέρδισε το ενδιαφέρον των μαθητών της ΣΤ’ τάξης δίνοντας ένα μάθημα διαφορετικό από αυτό που πραγματοποιείται καθημερινά στα σχολεία μας. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής και εμπειρίας να συνεργάζονται οι μαθητές μας με άτομο με ειδικές  ικανότητες.

Ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς βλέποντας τον κόσμο με τη σκέψη του και όχι με τα μάτια συνεργάστηκε μαζί τους, τους έδειξε πώς να αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες – αναπηρία και έπαιξε το παιχνίδι της τυφλόμυγας δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκπαιδευτεί ένας τυφλός και να συμβιώνει δίπλα μας, προσφέροντας πολλά στην κοινωνία μας. Αυτού του είδους εμπειρίες χρειάζονται οι μαθητές μας για να αντιμετωπίσουν με δύναμη και θάρρος τη ζωή.

Οι μαθητές οι Δάσκαλοι και οι Διευθυντές των 1ου – 12ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας ευχαριστούν το Σύλλογο Τριτέκνων Οικογενειών Ν. Καρδίτσας για την πρόσκληση του κ. ΒαγγέληΑυγουλά στην πόλη μας και τον κ. ΒαγγέληΑυγουλά που διέθεσε τον πολύτιμο χρόνο του να επισκεφθεί τα σχολεία μας και να δώσει ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για Εισαγωγή Βιωματικού Προγράμματος στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Γενικής και Επαγγελματικής) Εκπαίδευσης.

Βαγγέλης Αυγουλάς – Δικηγόρος

Επικεφαλής Νεολαίας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών,

Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Οίκος Ναύτου»,

Αντιπρόεδρος Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος»,

Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης «VIEWS» για νέους με προβλήματα όρασης.

 

Προηγούμενο άρθρο Το καλό συνδέει τους εργαζόμενους της Vodafone με την Action Aid και τα SOS
Επόμενο άρθρο Το Δήμαρχο κ. Κωτσό επισκέφθηκαν οι μαθητές του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου