Ειδήσεις

Μαθημαγειρέματα και γιόγκα στην πόλη της Καρδίτσας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δυο πρωτότυπες βιωματικές δράσεις το Σάββατο 3/12/2016 στην πόλη της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Το πρωί τα παιδιά έκαναν μαθηματικά μαγειρεύοντας στη κουζίνα της «Μάγισσας Κίρκης»  με σεφ τη Γεωργία Παππά, εργοθεραπεύτρια, και την Μαρία-Ελευθερία Στρογγύλη, καθηγήτρια μαθηματικών. «Βοηθοί μαγείρων» ήταν συνομήλικοί τους μαθητές φροντιστηρίων.

Στη σάλα ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος, μαθηματικός, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των γονέων και παρευρισκομένων με την εναλλακτική ομιλία του όσον αφορά τη μάθηση.

Σκοπός της εκδήλωσης  ήταν  να κατανοήσουν τα παιδιά ότι τα μαθηματικά είναι τρόπος ζωής και να τα αγαπήσουν.

Κατά δεύτερον, οι γονείς να πιστέψουν ότι είναι πολλοί με παρόμοιες ανησυχίες και ως μεγάλη παρέα να της μοιραστούν.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, το «BALANCE» υποδέχτηκε γονείς και παιδιά για μάθημα γιόγκα. Σκοπός ήταν μέσα από τους ειδικούς και θεραπευτές να παιδιά να μάθουν το σώμα τους με απλές κινήσεις που στοχεύουν στην σωματική ενδυνάμωση, τον αυτοέλεγχο και την ενίσχυση του πνεύματος. Ακολούθησε τσάι και συζήτηση στο ζεστό χώρο υποδοχής του «BALANCE».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Καρδίτσας κ. Ηλίας Τσίγκας επικρότησε την προσπάθεια χαρακτηρίζοντάς την σημαντική, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει συνέχεια προς την ίδια κατεύθυνση.

Η κ. Μαρία Καραμπινά ως εκπρόσωπος της Π.Ε Καρδίτσας αναφέρθηκε στην σημασία σύγχρονων μεθόδων στήριξης γονέων και παιδιών ΑΜΕΑ.

Η κ. Τούλα Μάτσα, πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλοκωφών Ελλάδας, που ήταν ο φορέας διοργάνωσης, στάθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο των παιδιών των δράσεων που διεξήχθησαν, τονίζοντας παράλληλα ότι η επιτυχία των εκδηλώσεων οφείλεται στην πίστη, την διάθεση και τη δουλειά όλων των εμπλεκομένων.

Η βουλευτής του νομού κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην πρωτοτυπία της εκδήλωσης ενώ δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Τις εκδηλώσεις χαιρέτησε ο μαθηματικός και συγγραφέας του βιβλίου «Μαθηματικά στην κουζίνα» κ. Δημήτρης Χασάπης.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους τόλμησαν να παρακάμψουν τα όποια ταμπού και να παρευρεθούν σε μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές παιδιά με ιδιαιτερότητες, τους ομιλητές και τους κάτωθι χορηγούς που στήριξαν τις δράσεις:

Ορθοπεδικά Μπαλογιάννης, Αθλητικά είδη Μάττας, Η/Υ – gadgets Σιώκος, Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, Βιβλιοπωλείο Ζάχος, Οπτικά Αθανασίου, Σχολείο Μαθηματικών Μαρία-Ελευθερία  Στρογγύλη

 

Προηγούμενο άρθρο Hμερίδα με θέμα: Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω Έργων
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακή διάλεξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας