Ειδήσεις

Μεγάλη διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Μια μεγάλη διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας ήρθε στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την Κυριακή 4/2/18. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το περιοδικό «art & artmagazine» υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και  της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Συγκεκριμένα το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του ΜΣΚ με ορχήστρα17 μαθητών και  χορωδία 30 μαθητών, υπό τη Διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην κατηγορία Χορωδίες – Σύνολα. Στον τελικό, ανάμεσα σε 12 σύνολα, απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο  των 800 και πλέον ατόμων. Το πρόγραμμα του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής με ‘Το χειροκρότημα’  Δ. Γαλάνη, ‘Δεν είμαι εγώ’ Κ. Χατζή, ‘Άσπρα θα φορέσω’ Μ. Πλέσσα και ‘Χαρταετοί’ (οργανικό) Μ. Θεοδωράκη, καθήλωσε το κοινό του, αιχμαλώτισε αισθήσεις και χάρισε συγκίνηση  στο θερμά ανταποκρινόμενο  ακροατήριο. Η διασκευή (για τρίφωνη χορωδία και ορχήστρα) και ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον μαέστρο τους κ. Ηλία Παππά.

Αποτέλεσμα της όλης μαγικής ατμόσφαιρας που οι μαθητές δημιούργησαν, στάθηκαν οι επιτυχίες και οι διακρίσεις τους. Τέσσερις μαθητές και ένας απόφοιτος  του ΜΣΚ (μέλη του Συνόλου Ελληνικής Μουσικής) που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ατομικά, στα μουσικά τους όργανα, απέσπασαν Πανελλήνια Βραβεία !!! Συγκεκριμένα, ο ΡιζάςΠιντζόπουλος Πάρις στο Κλασικό Βιολί το Β΄ Βραβείο (συνοδεία πιάνο κα Κ. Νεστορίδου), ο Παππάς Παναγιώτης στο Παραδοσιακό Βιολί το Β΄ Βραβείο (συνοδεία λαούτο κ. Δ. Σκότης), ο Σιαφάκας Απόστολος στο Μπουζούκι το Β΄ Βραβείο επίσης και ο Γαλάνης Αναστάσιος στο Μπουζούκι  το Γ΄ Βραβείο, ενώ ο απόφοιτος μαθητής Κρανιώτης Θωμάς στο Κλαρίνο  το Β΄ Βραβείο (συνοδεία πιάνου στο μπουζούκι και το κλαρίνο  ο μαθητής Στέφανος Μπουραζάς).

Η απονομή έγινε από μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, το Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Βασίλη Σαλέα κ.ά. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός, ότι ο κ.  Μίμης Πλέσσας  συνεχάρη ιδιαίτερα τον μαέστρο τόσο για τη διασκευή όσο και για την υπέροχη εμφάνιση – ερμηνεία των τραγουδιών από τα παιδιά του ΜΣΚ. Επίσης άξιο αναφοράς ήταν η συγκατάθεση του κ. Γιώργου Κατσαρού να γίνει σε μελλοντικό χρόνο στην Καρδίτσα  ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ίδιο (φυσικά με την παρουσία του ), με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής  να παρουσιάζει τις σπουδαίες επιτυχίες του, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους «λιλιπούτειους μουσικούς» του σχολείου καθώς και τους συνοδούς τους κ Ντερέκα Γεώργιο, καθηγητή πληροφορικής και κ Σιαφάκα Θωμά, γονέα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινές επεμβάσεις σε καλλιέργειες μηλοειδών
Επόμενο άρθρο Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες