Μεγάλο διπλό (50-73) και πρόκριση για τους Δαναούς


Παράσταση για ένα ρόλο ο επαναληπτικός αγώνας του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ ανάμεσα σε Δαναούς και Ολυμπιακό Καρδίτσας αυτή τη φορά στην έδρα των Καρδιτσιωτών. Με σοβαρότητα στο παιχνίδι τους οι Δαναοί κέρδισαν με 50-73 μέσα στην Καρδίτσα και πήραν πανάξια την πρόκριση για την επόμενη φάση του Θεσσαλικού Κυπέλλου.  

Μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στα Τρίκαλα, οι Δαναοί δούλεψαν συστηματικά μέσα στην εβδομάδα ώστε να παρουσιαστούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό βγήκε στο γήπεδο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Ο αγώνας Κυπέλλου ξεκίνησε λίγο μετά της 7 στο κλειστό της Καρδίτσας με τους Δαναούς να παίρνουν από την αρχή μικρό προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί από κοντά. Με όλους τους παίκτες να σκοράρουν οι Δαναοί έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκό με 25-34.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Κουρμέτζα πάτησαν γκάζι αφήνοντας τον Ολυμπιακό να σκοράει μόλις ένα πόντο στα πρώτα λεπτά, άνοιξαν την ψαλίδα πλησιάζοντας τους 25 πόντους διαφορά. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με ένα μικρό σερί μειώνοντας μέχρι και τους 12 πόντους αλλά οι Δαναοί πιο ψύχραιμοι πήραν εύκολα καλάθια με τα τελευταία 4-5 λεπτά να είναι διαδικαστικά. Το τελικό σκορ 50-73 αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα του αγώνα και πλέον η ομάδα δουλεύει για το τουρνουά “Ιωάννης Καποδίστριας” το ερχόμενο σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.
Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία όλων των παικτών των Δαναών συνεισφέροντας όλοι στο σκοράρισμα και η καταπληκτική κερκίδα που δεν άφησε στιγμή να μην ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας.
Στα αρνητικά του αγώνα το διάστρεμμα που αποκόμισε ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης σε φάση κάτω από το καλάθι έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο πολύ καλή παρουσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην επόμενη φάση οι Δαναοί αντιμετωπίζουν τον Αμπελώνα Λάρισας με το πρώτο παιχνίδι στη Λάρισα.

Αναλυτικά οι πόντοι των ομάδων:

Ολυμπιακός Καρδίτσας (Καλογριανίτης-Μπελάγιας): Μίσσας 2, Θεολόγης 5, Δουτσίνης 18, Κόγιας 4, Μανόπουλος 15 (3), Τούμπας 6

ΑΣ Δαναοί (Κουρμέτζας): Βήτας, Ροδόπουλος 6, Αγγελόπουλος 4, Μπαρούτας 7(1), Ντούρβας 5(1), Πολυγένης 2, Καλαπανίδας 12, Λιβιτσάνος 2, Καβράκος 2, Γκιζέλης 6(2), Αγγέλης 15(1), Σχορτσιανίτης 12

Προηγούμενο άρθρο Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. για τους Θεσσαλούς της Ευρώπης
Επόμενο άρθρο Το ΤΣΜΕΔΕ και η Τράπεζα Αττικής: Η κατεδάφιση ενός υγιούς Ταμείου