Με απόλυση κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ – Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου


Το πρόβλημα των 10 εργαζομένων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας κατά την αποψινή συνεδρίασή του.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει μία ξεκάθαρη θέση αναφορικά με το πρόβλημά τους καθώς όχι μόνον δεν έχουν πληρωθεί για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κινδυνεύουν πλέον με απόλυση. Και αυτό διότι δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι «Η ανανέωσή τους δεν έγινε εντός του 2014 παρόλο που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο, αλλά η απόφαση Δημάρχου με αριθμ. 123 συντάχθηκε και υπογράφηκε στις 17/03/2015 και οι συμβάσεις υπογράφηκαν με ημερομηνία 20/02/2015, δηλ. δύο μήνες μετά την έγκριση από το ΥΠΕΣ.

Επειδή με βάση με τα παραπάνω, όταν ο Δήμος Καρδίτσας εξέδωσε το υπ ΄ αριθμ. 99 Χρηματικό ένταλμα πληρωμής ποσού 15.069,15 ευρώ για την αμοιβή των δέκα απασχολούμενων –εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του μηνός Σεπτεμβρίου 2014, αυτό επεστράφη αθεώρητο από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι η απόφαση ανανέωσης του Δημάρχου δεν έγινε μέχρι τέλους του 2014, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή των εργαζομένων για την απασχόλησή τους. Το ένταλμα στάλθηκε στο Ι τμήμα  του ελεγκτικού συνεδρίου από το οποίο κρίθηκε ΜΗ ΘΕΩΤΗΤΕΟ – ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΑΠΑΝΗ. Παράλληλα με την αρνητική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ενημερωθήκαμε ότι η επίτροπος θεωρεί μη νόμιμη την ανανέωση των συμβάσεών μας και για την περίοδο Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016, την οποία διανύουμε, ως μη συνεχόμενες ανανεούμενες συμβάσεις και γι αυτό το λόγο και το ένταλμα του Σεπτεμβρίου 2015, εφόσον η απόφαση του ελεγκτικού στην Αίτηση Ανάκλησης που θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή παραμείνει αρνητική, δεν θα θεωρηθεί, θα το κάνει πράξη και θα το στείλει στο Ελεγκτικό. Στην περίπτωση λοιπόν που η απόφαση του ελεγκτικού είναι και πάλι αρνητική προκύπτει το θέμα μη ανανέωσης των συμβάσεών μας τον Σεπτέμβριο του 2016. Δηλαδή ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Ζητάμε :

– Να διασφαλιστεί η συνέχιση των δομών

– Να διασφαλιστεί η ανανέωση των συμβάσεων του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και στο μέλλον

– Να δηλωθούμε στο ΙΚΑ για να είμαστε κατοχυρωμένοι εργασιακά και σε θέματα ασφάλειας, αλλά και να έχουμε τις παροχές που δικαιούμαστε εφόσον είμαστε εργαζόμενοι».

Παίρνοντας το λόγοι ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα και ζήτησε συγνώμη από τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Παπαλός τόνισε την ανάγκη να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση υπέρ της ανανέωσης των εργαζομένων.

Ο κ. Ευάγγελος Λέμας χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και είπε πως θα πρέπει να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Βασίλης Κρανιάς ζήτησε να ελεγχθεί ποιος έχει την ευθύνη και να αποδοθεί.

Ο κ. Βάϊος Βαρελάς ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης τόνισε πως χρειάζεται ισχυρή  πίεση, αντίδραση και δημοσιότητα.

Τελικά, αποφασίστηκαν τα εξής :

-Να συνταχθεί σχετικό Υπόμνημα (από Διαπαραταξιακή Επιτροπή)

– Να υπάρξει κάθοδος στην Αθήνα για συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση του Πρ. του Σωμ. Εμποροϋπαλλήλων κ. Στ. Σαριδάκη στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου
Επόμενο άρθρο Καλοκαίρι του 2017 θα ολοκληρωθεί ο Ε65 – Mετά τη συμφωνία του Αυγούστου