Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε ο Πολιούχος της Καρδίτσας Άγιος Σεραφείμ


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, ευλάβειας και  βυζαντινής  μεγαλοπρέπειας  η Καρδίτσα τίμησε την μνήμη του Πολιούχου και προστάτη της Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 25 Απριλίου. Στις 7.30 π.μ έγινε η μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αγίου Σεραφείμ στην γενέτειρά του Πεζούλα Αγράφων με Ιερό συλλείτουργο στον ομώνυμο εκεί Ιερό Ναό. Στις 5.00 μ.μ. έγινε η μεταφορά της Τιμίας Κάρας στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου όπου έγινε Πανυγηρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε προσκύνηση και δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου του. Στις 6.00 μ.μ αναχώρηση από Φανάρι για Καρδίτσα με ενδιάμεσες στάσεις στο ύψος του χωριού Παλαιοκκλήσι και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Καρδίτσας. Στις 6.40 μ.μ. έγινε η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας έναντι του ξενοδοχείου Άρνη και λιτάνευση αυτής, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και πλήθους πιστών.

Στις 7.00 μ.μ. άφιξη λιτανευτικής πομπής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης και τέλεση Πολυαρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 9.30 μεταφορά της Τιμίας Κάρας στον Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ ( μετόχι Ι.Μ. Κορώνης ) και Ιερά Παράκληση.

Την Κυριακή των Μυροφόρων 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Καρδίτσας ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και σύσσωμου του Ιερού κλήρου. Στις 11.00 π.μ έγινε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας σε μεγάλη θρησκευτική πομπή που ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ναό και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία. Στην πομπή συμμετείχαν οι αρχές του τόπου, άγημα του στρατού, η μπάντα του Δήμου, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές των

σχολείων της πόλης μας και εκατοντάδες πιστοί όπου με ευλάβεια συμμετείχαν στην λιτάνευση. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Σεραφείμ να  τους προστατεύει και να τους ενισχύει στον πνευματικό τους αγώνα. Ευχαρίστησε τους τρεις Ιεράρχες για την παρουσία τους και όλους όσους συμμετείχαν. Στις 6.00 μ.μ. τελέσθηκε Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ι.Ν Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσης και Ιερά Παράκληση ενώπιον της Τιμίας Κάρας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χαρτογράφηση πλημμυρικών ζωνών &πλημμυρικού κινδύνου
Επόμενο άρθρο Δίνουν τα διαθέσιμα κονδύλια τα ΤΕΙ