Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων


Το περασμένο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης “του διά των κολύβων γενομένου υπό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος θαύματος“, τιμήθηκε στο ομώνυμο χωριό ο πολιούχος του Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Θεοδώρου πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία μια όμορφη εκδήλωση, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα. Η εκδήλωση περιελάμβανε την δωρεάν διάθεση στους επισκέπτες  των τοπικών παραδοσιακών νηστίσιμων φαγητών, όπως είναι ο ταραμάς και τα φασόλια γίγαντες,  τα οποία συνηθίζεται να μαγειρεύονται σε κάθε σπίτι του χωριού τη συγκεκριμένη μέρα. Τα φαγητά παρασκεύασαν ανιδιοτελώς, με κέφι και μεράκι, νοικοκυρές του χωριού, η καθεμιά ακολουθώντας τη δική της πατροπαράδοτη συνταγή, συνεχίζοντας έτσι ένα έθιμο αρκετών δεκαετιών.  Ακολούθησε η παρουσίαση τοπικών χορών από ένα Τμήμα του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου, και στη συνέχεια κέφι και χορός για όλους, υπό τους ήχους της Δημοτικής ορχήστρας του Δημήτρη Ισούφη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους προαναφερόμενους  ιεράρχες, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, οι Αντιδήμαρχοι κα Σωτηρία Μπακαλάκου και κ. Δημήτριος Αραμπατζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Μανόλης Στεργιόπουλος, και εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, και ιδιαίτερα:

– Τις γυναίκες του χωριού που παρασκεύασαν και πρόσφεραν τα φαγητά.

– Την επιχείρηση κάλυψης και οργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων «Bonus event catering» Β. ΓΙΑΝΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

– Το αρτοποιείο του κ. Παπαγεωργίου Χρήστου, στους Σοφάδες.

– Το παντοπωλείο του κ. Νταρακλίτση Χρήστου, στον Άγιο Θεόδωρο.

– Την κάβα ποτών της κας Δαυγιώτη Γεωργίας, στον Άγιο Θεόδωρο.

– Την Αμπελουργική – Οινοποιητική Φίλιας Α.Ε. «ΦΙΛΙΑ ΓΗ».

– Την επιχείρηση εμφιάλωσης νερού «ΘΕΟΝΗ», και προσωπικά τον κ. ΤΣΕΛΙΟ Δημήτριο.

– Τους Μορφωτικούς Συλλόγους Προδρόμου και Μυρίνης, καθώς και το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Καρδίτσας, για την κάλυψη των ενδυματολογικών αναγκών του Χορευτικού Ομίλου μας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Να βοηθήσουν όλοι για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου
Επόμενο άρθρο Μαθήματα Κεραμικής στους «Ορίζοντες»