Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Παρθένιος στη Καρδίτσα


Ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τίμησε την Δευτέρα 21 Ιουλίου τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου ο οποίος κατάγεται από το χωριό Βατσουνιά.

Σε μια καταπράσινη περιοχή του παραπάνω χωριού έχει ανεγερθεί περικαλλής Ιερός Ναός ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Παρθενίου.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, στην οποία έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Μακάριος Τσιμέρης, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Ιάκωβος Σιακάρας, καθώς και άλλοι κληρικοί της γύρω περιοχής.

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με πολλή θέρμη το νέο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο, ο οποίος στο λόγο του τους κάλεσε να μιμηθούν τη ζωή του Αγίου Παρθενίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ως πνευματικός τους πατέρας θα βρίσκεται κοντά τους σε κάθε περίσταση.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Ταλιαδούρος

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επενδύσεις:Συλλογική αισιοδοξία ή όχι; - Γράφει ο Φ. Σπύρου